Zināms, kāpēc Maskavā aizturēja Krievijas opozicionāru Kara-Murzu
foto: REUTERS/SCANPIX
Vladimirs Kara-Murza.
Pasaulē
2022. gada 12. aprīlī, 16:24

Zināms, kāpēc Maskavā aizturēja Krievijas opozicionāru Kara-Murzu

Jauns.lv

11. aprīlī Maskavas policija Krievijas opozīcijas politiķi un žurnālistu Vladimiru Kara-Murzu aizturēja tāpēc, ka viņš, ieraugot policistus, it kā ignorēja viņu prasības. Tā teikts advokāta Vadima Prohorova publicētajos policistu ziņojumos, vēsta "Meduza".

Zināms, kāpēc Maskavā aizturēja Krievijas opozicio...

"Pilsonis Vladimirs Vladimirovičs Kara-Murza, ieraugot policijas darbiniekus, uzvedās neadekvāti, mainīja satiksmes trajektoriju, paātrināja soli un uz prasību apstāties mēģināja slēpties.

Aizturēšanā izrādīja aktīvu pretošanos, atsakoties sniegt personu apliecinošus dokumentus un doties dienesta autotransportā," teikts policijas ziņojumā. 

Politiķi aizstāvošais Vadims Prohorovs apgalvo, ka Kara-Murza "jau gaidīts mājas pagalmā iepriekš novietotā policijas autobusā un, izkāpjot no automašīnas, nekavējoties aizturēts".

Vladimiram sastādīts administratīvais protokols pēc panta par nepakļaušanos policijai. Protokolu izskata Maskavas tiesa. Ziņas publicēšanas brīdi spriedums lietā vēl nebija pieņemts, ziņo "Meduza".

Jauns.lv jau vēstīja, ka Maskavā blakus savai mājai aizturēts Krievijas opizīcijas politiķis un žurnālists Vladimirs Kara-Murza.

Par to sociālajos tīklos paziņoja politiķis Iļja Jašins. "Visticamāk, runa ir par kādu pretkara izteikumu presē vai sociālajos tīklos," vēlāk sociālajos tīklos rakstīja Jašins.

2021. gada februārī laikraksti "Bellingcat" un "The Insider" publicēja izmeklēšanu, kurā apgalvots, ka Vladimiru Kara-Murzu divas reizes mēģinājuši nogalināt Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki.

Pēc kara sākuma Ukrainā Kara-Murza kopā ar citiem Krievijas opozicionāriem un sabiedriskajiem darbiniekiem, kuri tostarp atrodas emigrācijā, izveidoja Krievijas pretkara komiteju.

Cita starpā viņi aicinājuši pasaules sabiedrību pasludināt Krievijas valdību par "kara noziedzniekiem" un "starptautisko tiesību pārkāpējiem", kas devuši pavēli par iebrukumu Ukrainā.