foto: AFP/Scanpix
Putins par karu Ukrainā: "Mēs palīdzam un glābjam cilvēkus"
Vladimirs Putins.
Pasaulē
2022. gada 12. aprīlis, 14:10

Putins par karu Ukrainā: "Mēs palīdzam un glābjam cilvēkus"

Jauns.lv

Kremlis nešaubās par "speciālas militāras operācijas" nepieciešamību Ukrainā, tās mērķi tiks sasniegti. Tā paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Vostočnija kosmodroma darbiniekiem Amūras apgabalā.

"Tas, ko mēs darām, - palīdzam cilvēkiem, glābjam cilvēkus no vienas puses, bet, no otras puses, mēs vienkārši veicam pasākumus, lai nodrošinātu pašas Krievijas drošību. Skaidrs, ka citas izvēles mums nebija, tas ir pareizs lēmums," prezidenta teikto "Interfax" citē "Meduza".

Pēc Putina domām, Ukraina sāka pārvērsties par "pretkrievisku placdarmu", tur "sāka audzēt jau sen esošos nacionālisma asnus". "Neonacisms diemžēl ir kļuvis par pietiekami lielas mums tuvas valsts dzīves faktoru. Sadursme ar šiem spēkiem Krievijai bija neizbēgama," uzskata Putins.

Viņš arī piebilda, ka "specoperācijai" Ukrainā ir "pilnīgi saprotami un cēli" mērķi - palīdzība cilvēkiem Donbasā.

Kosmodromu Vladimirs Putins apmeklēja kopā ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko. Cita starpā Krievijas prezidents pasniedza valsts apbalvojumus Krievijas kosmonautiem.

Ukrainā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma 24. februārī nogalināti 1842 mierīgie iedzīvotāji, bet vēl 2493 cilvēki ievainoti, paziņojis ANO augstākā cilvēktiesību komisāra birojs (OHCHR).

OHCHR no kara sākuma apstiprinājis 474 vīriešu, 301 sieviešu, 28 meiteņu un 50 zēnu nāvi karadarbības rezultātā. Nogalināti ir arī 70 bērni un 919 pieaugušie, kuru dzimums pagaidām nav noskaidrots, liecina pirmdien publicētais ziņojums.

ANO cilvēktiesību biroja vērtējumā reālais civilo upuru skaits Krievijas sāktajā karā pret Ukrainu ir krietni lielāks. 

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Sabombardētās un iznīcinātās Ukrainas baznīcas: Krievija iznīcina Dievu

Krievijas armijas zvērībām Ukrainā nav robežu. Tā iznīcina ne tikai slimnīcas, dzemdību namus, bēgļu un ievainoto transportu, bet arī dievnamus. ...

gallery icon

Nomērdēti un nežēlīgi nogalināti: okupanti Ukrainā aiz sevis atstāj arī dzīvnieku līķus [Brīdinām - nepatīkami skati!]

Fotogrāfijās un video dokumentēti aizvien vairāk pierādījumu okupantu zvērībām Ukrainā - krievi pastrādā kara noziegumus kā pret civiliedzīvotājiem, tā pret ...

gallery icon

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon