Šolcs telefonsarunā Zelenskim sola pilnīgu Vācijas solidaritāti ar Ukrainu
foto: AFP/Scanpix
Olafs Šolcs un Volodimirs Zelenskis 2022. gada 14. februārī Kijivā
Pasaulē

Šolcs telefonsarunā Zelenskim sola pilnīgu Vācijas solidaritāti ar Ukrainu

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā Vācijas kancleram Olafam Šolcam izklāstījis valsts bruņojuma vajadzības un aicinājis atbalstīt kara noziegumu izmeklēšanu.

Šolcs telefonsarunā Zelenskim sola pilnīgu Vācijas...

Zelenskis tviterī pavēstīja, ka telefonsarunā mudinājis Šolcu atbalstīt Krievijas karavīru Ukrainā pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanu. Viņš uzsvēra, ka abu valstu līderi vienojušies, ka visi kara noziedznieki ir jāatklāj un jāsoda.

"Mēs runājām par sankcijām pret Krieviju, aizsardzības un finanšu atbalstu Ukrainai," viņš turpināja, cenšoties panākt, lai vairāk nekā sešas nedēļas pēc kara sākuma neapsīkst starptautiskais atbalsts Ukrainā tās cīņā pret iebrucēju.

Šolca preses pārstāve atklāja, ka Vācijas kanclers telefonsarunā nosodījis "Krievijas armijas zvērīgos kara noziegumus" Kijivas piepilsētā Bučā un citviet valstī. Kanclers arī solījis pilnīgu Vācijas solidaritāti ar Ukrainu un atbalstu.

Vācijas kanclers piekritis, ka ir jādara viss iespējamais, lai atrastu kara noziegumus pastrādājušos, sacīja Šolca preses pārstāve Kristiāna Hofmane.

Zelenskis arī mudinājis Šolcu atbalstīt Krievijas naftas importa aizliegumu, pret kuru Berlīne līdz šim bijusi atturīga. Ukrainas prezidents uzstājis, ka tas liegtu Krievijai piekļuvi nozīmīgam finansējumam, lai gan Maskava uzstāj, ka tās finanšu rezerves ir pietiekamas.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

Pēdējās dienās kopš karadarbība pārvirzījusies uz Ukrainas austrumiem Kijivu apmeklējušas vairākas augsta ranga Eiropas amatpersonas. Sestdien Kijivā ieradās Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, pirms tam to apmeklēja Austrijas kanclers Karls Nēhammers, kā arī Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības augstais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.

Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrijs Melniks paziņojis, ka Vācijas kancleram Olafam Šolcam vajadzētu sekot citu Eiropas līderu piemēram un apmeklēt Kijivu.

Ināra Mūrniece 2022. gada 24. martā apmeklē Kijivu

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena un Igaunijas Rīgikogu spīkers Jiri Ratass ceturtdien apmeklējuši Kijivu ...

Tāda bija Ukrainas galvaspilsēta skaistā Kijiva pirms Putina kara posta