foto: PA
Pasaulslaveni mākslinieki pievienojas kampaņai "Stand Up for Ukraine"
Eltons Džons ir tikai viena no zvaigznēm, kas piedalās sociālo mediju pasākumā „Stand Up for Ukraine”.
Pasaulē
2022. gada 9. aprīlis, 11:25

Pasaulslaveni mākslinieki pievienojas kampaņai "Stand Up for Ukraine"

Jauns.lv

Billija Eiliša, Madonna un Eltons Džons ir starp desmitiem zvaigžņu, kas piedalās digitālajā pasākumā, lai vāktu naudu Ukrainas bēgļu atbalstam.

Daudzi pasaules izcilākie mākslinieki, izklaidētāji, sportisti un advokāti pievienojušies globālam sociālo mediju pasākumam, lai savāktu miljardus humānās palīdzības sniegšanai Ukrainā un atbalstītu bēgļus visā pasaulē.

"Stand Up for Ukraine" („Iestājies par Ukrainu”) pulcē tādas mūzikas zvaigznes kā Billija Eiliša, Madonna, Selīna Diona, Keitija Perija, Eltons Džons, Stīvijs Vonders, Brūss Springstīns un itāļu rokgrupu Måneskin. Viņi aicina cilvēkus ziedot vai kā citādi atbalstīt Ukrainā cietušos cilvēkus, kā arī miljoniem bēgļu, kas pametuši kara plosīto valsti.

Nevalstiskā organizācija „Global Citizen” ziņo, ka pasākumā plāno piedalīties arī „Grammy” balvas ieguvējs Džons Batists, Mailija Sairusa, Billijs Džoels, „The Weeknd”, U2, „Red Hot Chilli Peppers” un vācu dziedātājs Herberts Gronemeijers.

Globālajam sociālo mediju mītiņam var pievienoties ikviens, izveidojot un augšupielādējot videoklipu, kurā pasaules līderiem tiek lūgts rīkoties saistībā ar globālo bēgļu krīzi.

Šī aktivitāte ir atbilde uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska video, kurā viņš aicināja starptautisko sabiedrību palīdzēt tiem, kurus skāris Krievijas iebrukums Ukrainā.

"Es lūdzu jūs atbalstīt Ukrainu, atbalstīt ukraiņus ar devīzi „Stand Up for Ukraine", Es aicinu ikvienu – mūziķus, aktierus, sportistus, uzņēmējus, politiķus, visus. Ikvienu, kas vēlas pievienoties šai kustībai un iestāties par Ukrainu,” paziņoja Zelenskis.

Krievijas iebrukuma briesmīgās sekas

Pēc plaša mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā vairāk nekā 12 miljoniem ukraiņu pašlaik ir nepieciešama ārkārtas palīdzība – pārtika, ūdens, pajumte un veselības aprūpe.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon
23



Krievijas armijas nerimstošā bombardēšana gājuši bojā daudzi civiliedzīvotāji, daudzas pilsētas ir iznīcinātas un kļuvušas neapdzīvojamas. Krievi mērķtiecīgi iznīcina visu svarīgo infrastruktūru un veselības aprūpes iestādes.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20


Daudzi iedzīvotāji ir neaizsargāti – gados vecākie cilvēki, bērni un cilvēki ar invaliditāti ir spiesti palikt Ukrainā, nespējot pamest valsti.

Daudzstāvu dzīvojamā ēka Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, kuru 2022. gada martā iznīcināja Krievijas raķetes

gallery icon
24


„Stand Up for Ukraine” dalībnieki mudinās iedzīvotājus aicināt valdības, institūcijas, korporācijas un privātpersonas ziedot humānajai palīdzībai Ukrainai, kā arī bēgļiem no citām konfliktu vietā, piemēram, Jemenas, Dienvidsudānas un Afganistānas.

Tāda bija Ukrainas galvaspilsēta skaistā Kijiva pirms Putina kara posta

gallery icon
117