foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
“Fašists!” Aktieris Andris Lielais krievu TV šovā gandrīz sakaujas ar propagandistu
Kreisajā pusē - krievu propagandists Andrejs Sidorčiks, labajā - latviešu aktieris Andris Lielais.
Pasaulē
2022. gada 8. aprīlis, 14:06

“Fašists!” Aktieris Andris Lielais krievu TV šovā gandrīz sakaujas ar propagandistu

Jauns.lv

Lielbritānijā reģistrētā Krievijas propagandas TV kanāla NTV raidījums “Tikšanās vieta” ir slavens ar kaismīgām diskusijām starp raidījuma viesiem. Nesenā raidījumā strīds starp Maskavā dzīvojošo latviešu aktieri Andri Lielo un krievu žurnālistu Andreju Sidorčiku gandrīz noveda pie kautiņa.

Konkrētais raidījums NTV tika tiešraidē translēts 6. aprīlī. Tajā tika diskutēts par Krievijas izraisīto karu Ukrainā.

Andris Lielais, kurš jau izsenis zināms kā šādu raidījumu viesis un kaismīgs Krievijas politikas kritiķis, sev ierasti emocionālā manierē bez aiztures kritizēja krievu okupantu agresiju Ukrainā un pārmeta vietējiem krieviem, ka viņam ir jāaizstāv šīs tautas intereses pašu tautiešu vietā.

Reaģējot uz Lielā izvēlēto sarunas toni, propagandas raidījuma vadītājs Andrejs Norkins uzspēlēti demonstrēja savu savaldīšanos, runājot par karu Ukrainā, kādā brīdī piedāvājot latviešu aktierim ūdensglāzi.

Lielais tikmēr turpināja skaļi kritizēt Putina izraisīto katastrofu Ukrainā, līdz sastrīdējās ar kādu citu raidījuma viesi – krievu propagandistu Andreju Sidorčiku.

Vienā brīdī abi reizē izsoļoja uz TV studijas vidu, kur raidījuma viesus no fiziska kontakta šķīra vien daži centimetri un šova vadītāju iejaukšanās.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

Pēc īsā starpgadījuma Lielais nodēvēja Sidorčiku par fašistu, kamēr Sidorčiks Lielā virzienā raidīja pārmetumus par to, ka Latvijā joprojām piemin leģionārus.

Krievijas politiskie TV šovi regulāri izceļas ar producēšanas līmenī iestrādātām, speciāli izprovocētām konfliktsituācijām.

Šāda veida raidījumos, kā ierasts, tiek atkārtoti aicināti gan Krievijas puses aizstāvji, gan arī spilgti “rietumu pasaules” un “rietumu viedokļa” pārstāvji.

Visbiežāk Putina politikas atbalstītāji sava skaita un arī raidījuma gaitas rezultātā pārbļauj vai citādi demonstrē pārspēku pār otriem.