foto: Ekrānuzņēmums no "Google Maps"
"Jau astoto reizi..." internets jūsmo par Čornobaivkas ciemu, kurš turpina "aprīt" Krievijas gaisa spēkus
Nelielais ciems Ukrainā ir kļuvis par pretošanās simbolu un iedvesmojis neskaitāmas memes.
Pasaulē
2022. gada 23. marts, 13:15

"Jau astoto reizi..." internets jūsmo par Čornobaivkas ciemu, kurš turpina "aprīt" Krievijas gaisa spēkus

Jauns.lv

Ukrainas dienvidos blakus Hersonai esošais Čornobaivkas ciems bez šaubām garantēs intensīvus pēctraumatiskā stresa sindroma murgus tiem, krievu karavīriem, kuri no turienes būs spējuši atgriezties dzīvi. Ciems, pateicoties savai lokācijai un, domājams, okupantu stūrgalvībai, ir kļuvis par Krievijas bruņoto spēku biedu un, dabiski, arī interneta memi.

Pirmo reizi Čornobaivka, par kuru diez vai pirms tam bija dzirdējuši pat vairākums ukraiņu, interneta slavu izpelnījās jau 2022. gada 27. februārī, kad ukraiņu militāristi šeit no zemes virsmas noslaucīja Krievijas desanta spēkus, kas mēģināja izvērsties vietējā lidlaukā.

Tobrīd, gan ukraiņi, gan cita civilizētā pasaule vienkārši priecājās par savu karavīru panākumu.

Tomēr nākamo astoņu dienu laikā vēsture atkārtojās – 7. martā Ukrainas bruņotie spēki šeit iznīcināja ap 30 okupantu helikopterus, bet pēcāk šeit savesto krievu tehniku saspridzināja vēl trešo reizi.

Internets sāka ievērot "dīvainu tendenci”, raksta medijs Unian.net.

Tad, 16. martā kļuva zināms par ceturto okupantu kaujas helikopteru iznīcināšanas gadījumu Čornobaivkā, un internets eksplodēja ar memēm par šo ciemu.

Čornobaivkas joku krājkasīte tiek papildināta vēl joprojām:

Čornobaivkas ciems iedvesmo neskaitāmas memes

Ukrainas dienvidos blakus Hersonai esošais Čornobaivkas ciems bez šaubām garantēs intensīvus posttraumatiskā stresa sindroma murgus tiem, krievu karavīriem, kuri no ...

gallery icon
10

Varbūt ar astoto reizi?

Atliek vien pieļaut, ka daļa no Krievijas bruņoto spēku militārās doktrīnas ir nelokāma stūrgalvība un tukšpaurība kaujas laukā, jo pēc ceturtās (!!!) reizes, kurā uz līdzenas vietas tika saspridzināta virkne okupantu helikopteru, sekoja piektā, sestā un jā - arī septītā reize, ar visnotaļ līdzīgu iznākumu.

Kas patiesi pārsteidz - kādā no nesenākajām reizēm tur neskaidru iemeslu dēļ bija pagadījies arī Krievijas spēku 8. armijas komandieris ģenerālleitnants Andrejs Mordvičevs.

“Ukrainas Čornobaivka ieies karu vēsturē. Tā ir vieta, kur Krievijas militārpersonas, viņu komandieri sevi ir parādījuši pilnībā... tādi, kādi viņi ir, – netalantīgi, spējīgi vien dzīt savus cilvēkus pa kautuves vārtiem,” vēl 20. martā paziņoja Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis.

Uz to Krievijas militāristi atbildēja ar vēl vienu gaužām neveiksmīgu mēģinājumu izplesties šajā nelielajā ciemā Hersonas ziemeļos 22. martā, ziņo Unian.net.

Šajā reizē kāda no pašu krievu izšautajām raķetēm gaisā apgriezās un nokrita uz tur izvietotās tehnikas. Sākās ugunsgrēks.

Todien arī Zelenska padomnieks Aleksejs Arestovičs nolēma paskaidrot, kas tad īsti notiek Čornobaivka.

"Nu tur ir tā... jau pašā sākumā krievi metās ievirzīt lielus spēkus no Krimas tālāk Ukrainas dienvidos, lai virzītos uz Hersonu, Mikolajivu un Odesu. Viņi gan neņēma vērā, ka šajā reģionā ir ļoti šauras iespējas pārvietoties. Paralēli tam viņi mēģina izvietot šo te helikopteru grupiņu tajā pašā Čornobaivkas lidlaukā. Bet helikopters tikai filmās lidot un nolaisties, kur grib. Realitātē ir vajadzīga helikopteru topogrāfiskā piesaiste un lidlauks, tāpēc viņi ir spiesti censties izmantot šo lidlauku. Tur ir izveidojies šāds mezgls, un uz šo mezglu viņi lidos vēl un vēl," viņš skaidro.

Taču 23. martā “The New York Times” ziņo, ka krievi ir sākuši aizvākt savas tehnikas vienības no Čornobaivkas aerodroma.

Tas varētu liecināt, ka turpmāka kustība uz priekšu šajā virzienā vismaz uz laiku nenotiks, secina rietumu eksperti.

Atliek vien minēt, vai, ļaujot sevi identiskā veidā iznīcināt astoņas reizes pēc kārtas, Krievijas gaisa spēki, plānojot manevrus pie Hersonas, bija cerējuši, ka viss notiks kā leģendārajā Rokija Balboa un Apollo Krīda cīņā.

Pagaidām gan izskatās, ka nenotiks.