Pasaulē
2022. gada 22. marts, 21:46

Krievu žurnālists Ņevzorovs atklāj tautai, kas notiek Ukrainā, un saņem krimināllietu

Jauns.lv / LETA

Krievijas izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret žurnālistu Aleksandru Ņevzorovu par "viltus ziņu" izplatīšanu par Krievijas armiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietas ierosināšanai par pamatu kalpojusi 9. un 19.martā attiecīgi "Instagram" un "Youtube" Ņevzorova kontos publicētā informācija par Krievijas karaspēka ielenktās Mariupoles dzemdību nama sabombardēšanu. Žurnālists publicēja arī bombardēšanā cietušo cilvēku fotogrāfijas.

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon
15

Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka cenšas noskaidrot pašreizējo Ņevzorova atrašanās vietu, lai varētu viņu nopratināt.

Ņevzorovs savulaik bija pazīstams kā aktīvs Krievijas impērisko tīkojumu atbalstītājs, taču pēdējo gadu laikā viņš pievērsies zinātnes propagandai un kļuvis par nesaudzīgu Vladimira Putina diktatoriskā režīma kritiķi.

Krievijas propaganda no sākuma pasludināja, ka fotogrāfijas, kuras liecina par kārtējo iebrucēju pastrādāto kara noziegumu, esot safabricētas, bet pēc tam tomēr atzina, ka dzemdību nams ir bombardēts, apgalvojot, ka tur esot atradusies "neonacistu bāze".

Bombardēšanas rezultātā tika noslepkavoti četri cilvēki. Viņu vidū bija kāda grūtniece un maza meitenīte. Vēl 17 cilvēki guva ievainojumus, tostarp grūtnieces, bērni un ārsts.

Kā ziņots, nesen Krievijā stājušies spēkā kriminālkodeksa grozījumi, kas paredz līdz pat 15 gadiem ilgu cietumsodu par "viltus ziņu" izplatīšanu, kas atspoguļo Krievijas bruņoto spēku agresiju pret Ukrainu.

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās