foto: AFP/Scanpix
Zelenskis gatavs kompromisiem, bet ne Ukrainas nodevībai
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2022. gada 10. marts, 03:25

Zelenskis gatavs kompromisiem, bet ne Ukrainas nodevībai

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Vācijas laikrakstam "Bild' paziņoja, ka ir gatavs kompromisiem, bet ne Ukrainas nodevībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jebkurās sarunās mans mērķis ir pārtraukt karu ar Krieviju. Un es esmu gatavs noteiktiem soļiem," sacīja Zelenskis, atbildot uz jautājumu, uz kādu piekāpšanos viņš būtu gatavs.

Prezidents sacīja, ka var piekrist saprātīgiem kompromisiem kara izbeigšanai, bet tiem nav jābūt valsts nodevībai. Turklāt arī otrai pusei ir jābūt gatavai kompromisiem, jo tikai tā var iziet no šīs situācijas, uzsvēra Zelenskis.

Viņš atzīmēja, ka "pašlaik nevar runāt par detaļām".

Zelenskis arī pauda pārliecību, ka karu būs iespējams izbeigt tikai pēc abu prezidentu tiešām sarunām. 

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon
15

Viņš sacīja, ka Ukrainā notiekošā Krievijas karadarbība ir "īsts terors". "Tomēr mēs ticam nākotnei. Mēs nepadosimies, nepārdosim savu zemi," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Atbildot uz lūgumu komentēt Vācijas kanclera Olafa Šolca nostāju, kurš vēl arvien ir pret Krievijas naftas un gāzes importa embargo, Zelenskis paziņoja, ka pašlaik negrib tiesāt Šolcu un viņa valdību, bet "izdarīs to pēc tam", kad būs noskaidrots upuru skaits.

"Tas, kas pašlaik notiek ar mums, var notikt arī ar jums (..) Mēs mirstam arī par jums," atzīmēja Ukrainas prezidents.

Viņš arī paziņoja, ka nebaidās par sevi, bet viņu uztrauc valsts liktenis un tādu pilsētu kā Mariupole, Donecka, Melitopole, Volnovaha un Harkiva liktenis un Zaporižjas apgabala liktenis, jo situācija tur ir briesmīga.

Kara plosītā Ukrainas pilsēta Irpiņa 2022. gada marta sākumā

gallery icon
20

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās