foto: Unsplash
Lietuvā aizliedz pārraidīt sešus Krievijas un Baltkrievijas kanālus
Attēls ilustratīvs.
Pasaulē
2022. gada 25. februāris, 16:40

Lietuvā aizliedz pārraidīt sešus Krievijas un Baltkrievijas kanālus

Jauns.lv / LETA

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) no piektdienas par kara kurināšanu un propagandas izplatīšanu uz laiku no trim līdz pieciem gadiem aizliegusi retranslēt Lietuvas teritorijā sešus krievu valodā raidošus Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņu aģentūru BNS informējis komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ričards Slapšis, pēc LRTK administrācijas ieteikuma aizliegts retranslēt kanālus "Belarus 24", "NTV Mir" "RTR Planeta", "Rossija 24", "PBK", "TVCI".

Viņš norādījis, ka "Rossija 24", "Belarus 24", "NTV Mir" un "RTR Planeta" retranslācija apturēta uz pieciem, bet "PBK" un "TVCI" - uz trim gadiem.

Maksimālais līdzšinējais retranslācijas aizlieguma laiks, ko Lietuva līdz šim noteikusi dažiem Krievijas telekanāliem par kara un naida kurināšanu, ir viens gads.

2015. un 2016.gadā šo iemeslu dēļ Lietuvā bija aizliegts retranslēt kanālu "RTR Planeta".

Kara propagandu Lietuvā aizliedz konstitūcija, bet kara un nacionālā naida kurināšanu - likums par sabiedības informēšanu.

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien paziņoja, ka aizliegusi Krievijas kanālu "Rossija RTR" un "Rossija 24" retranslāciju Latvijā.

Kanāla "Rossija RTR" retranslācija aizliegta uz pieciem gadiem, kanālu "Rossija 24" nevarēs pārraidīt četrus gadus. Savukārt "TV Centr International" retranslācija aizliegta uz trim gadiem.

Arī Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības un tehniskās uzraudzības departaments no piektdienas aizliedzis valstī retranslēt vairākus Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālus.

Televīzijas pakalpojumu sniedzējiem Igaunijā pēc iespējas drīz jāpārtrauc retranslēt Krievijas kanālus "RTR Planeta", "Rossija 24", "NTV Mir Baltic", TVCI un Baltkrievijas kanālu "Belarusj 24", paredz departamenta rīkojums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās