foto: Sergei Karpukhin/TASS/ Vida Press
“Ne tāpēc, ka ebrejs, bet tāpēc, ka p***a!” internets smej, ka Kremļa propagandists Solovjovs vairs netiks uz savām villām Itālijā
Sociālo tīklu lietotāji jau paguvuši gan paust neizpratni, gan arī izsmieties par Solovjova apgalvojumiem.
Pasaulē
2022. gada 23. februāris, 15:46

“Ne tāpēc, ka ebrejs, bet tāpēc, ka p***a!” internets smej, ka Kremļa propagandists Solovjovs vairs netiks uz savām villām Itālijā

Jauns.lv

Šodien kļuva zināms, ka sankciju sarakstā, par kuru paziņojusi Eiropas Savienība (ES), citu starpā iekļauts arī odiozais Krievijas TV propagandists Vladimirs Solovjovs. Viņa izskaidrojums sankciju piemērošanai pret sevi internetā uztverts ar smiekliem un faktiski nozīmē, ka Solovjovs vairs netiks uz savām Itālijā, Komo ezera tuvumā iepirktajām villām.

Sankciju sarakstā, par kuru otrdienas vakarā paziņoja ES augstākais pārstāvis ārpolitikas jautājumos Žuzeps Borels, cita starpā iekļauta Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova, propagandas kanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana un skandalozais televīzijas raidījumu vadītājs Vladimirs Solovjovs.

Itālijas ziemeļi, kur dzīvi līdz šim baudīja Kremļa propagandists Solovjovs

Krievijas TV raidījumu vadītājam Vladimiram Solovjovam pēc sankciju ieviešanas būs jāaprod ar domu, ka viņa greznie īpašumi ES teritorijā būs ...

gallery icon
20

Droši vien nav tā, ka šajā sarakstā iekļautie vārdi un uzvārdi kādu ir ļoti pārsteiguši, taču izbrīnu izpelnījies TV kanāla “Russia-1” odiozā muldoņas skaidrojums, kādēļ ES viņam piemērojusi sankcijas.

“Vai šī būtu pirmā reize, kad civilizētā Eiropa pret ebreju ievieš sankcijas, tostarp, pret viņa īpašumiem? Lai nu kas, bet ebrejam jau nav jāpierod pie tādas attieksmes. Šeit redzam, kā nacistiskās Vācijas pēcteči ievieš sankcijas pret žurnālistu. Nu loģiski – viņi iet Hitlera iestaigāto taciņu [...] ko jaunu viņi par sevi mums ir pavēstījuši? Neko taču...” tiešraidē, ģērbies sarkanā, ar sirpi un āmuru izrotātā virsjakā pavēstīja Solovjovs.

Savā skaidrojumā viņš vēl paguva sevi salīdzināt ar galveno padomju radio diktoru Juriju Levitānu, kurš informēja PSRS sabiedrību par visiem Otrā pasaules kara laika aktuālākajiem notikumiem radio ēterā.

Sociālo tīklu lietotāji jau paguvuši gan paust neizpratni, gan arī izsmieties par Solovjova apgalvojumiem:

Pašam Solovjovam gan tuvākajā laikā būs jāaprod ar domu, ka viņa greznie īpašumi ES teritorijā būs nepieejami un nāksies vien pašam iemācīties izbaudīt dzīvi Krievijas Federācijā – valstī, kuru propagandists visus šos gadus ir daudzinājis un lielījis, kamēr pats brīvo laiku baudījis neticami greznās villās paša tā dēvētajos “sapuvušajos rietumos”.

Viņa īpašumus ārpus Krievijas robežām savulaik pētījuši arī Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija cīņubiedri un "Korupcijas apkarošanas fonds".

Savulaik noskaidrojies, ka Solovjovam Itālijā, Komo ezera tuvumā pieder nevis viena, bet divas greznas villas:

“Melnajā sarakstā” ir Putina draugi, bet ne viņš pats

ES "Melnajā sarakstā" iekļauts arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītājs Antons Vaino un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Oficiāli sankciju sarakstu, kas apstiprināts, reaģējot uz Krievijas lēmumu atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību", ES publicēs šodien.

Bēgļu centrs, kurā izmitina no separātistu “republikām” evakuētos

Vairākas dienas pēc tam, kad tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” līderi paziņoja par tūlītēju evakuāciju, parādījušās fotogrāfijas no ...

gallery icon
17

Tomēr jau otrdienas vakarā Borels pavēstīja, ka sankcijas vērstas pret 27 Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī pret 351 Valsts domes deputātu, kas balsoja par aicinājumu Putinam atzīt Maskavas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas "republikas".

Sankciju sarakstā būs iekļautas bankas un organizācijas, kas finansē Krievijas operācijas Ukrainas austrumos.

Lai gan personu vārdi un uzņēmumi pagaidām nav nosaukti, Borels atklāja, ka "melnajā sarakstā" Putina nav.

ES arī nolēmusi ierobežot Krievijas piekļuvi Eiropas finanšu un kapitālu tirgum, taču, kas ar to domāts, Borels nepaskaidroja.

Kā ziņots, Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, bet otrdien Federācijas padome, pamatojoties uz viņa lūgumu, pilnvaroja Putinu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.