Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Traģēdija arī Afganistānā: mirst sešgadīgs puika, kurš iekritis akā un tur pavadījis četras dienas

Jauns.lv

Glābēji Afganistānā piektdienas pēcpusdienā pēc vairākām diennaktīm no akas Zabulas provincē izvilkuši sešus gadus vecu zēnu vārdā Haidars. Puika bija paslīdējis un akā iekritis otrdien.

Traģēdija arī Afganistānā: mirst sešgadīgs puika, ...

Kāds vietējais žurnālists raidorganizācijai BBC pastāstīja, ka brīdī, kad zēns izvilkts no akas, viņš nav kustējies un elpojis. 

Arī glābēji ziņojuši, ka kopš ceturtdienas vakara no akas vairs nav bijušas dzirdamas skaņas.

Talibu pārstāvis Anass Hakani apstiprināja, ka zēns ir miris. "Ar lielām skumjām ziņoju, ka Haidars ir no mums šķirts uz visiem laikiem," viņš rakstīja tviterī.

foto: AFP/Scanpix

Zēna vectēvs, 50 gadus vecais Hadži Abduls Hadi, aģentūrai AFP pastāstīja, ka Haidars iekritis akā, jo gribējis palīdzēt pieaugušajiem izrakt jaunu urbumu sausuma izpostītajā ciematā.

Zēns ieslīdējis līdz 25 metrus dziļās akas dibenam, bet ar virves palīdzību uzvilkts aptuveni 10 metru augstāk, kur iestrēdzis. 

Glābšanas operāciju pārraudzījušas arī Islāma fundamentālistu grupējuma "Taliban" nesen izveidotās valdības augstākās amatpersonas, kā arī simtiem ziņkārīgu vietējo iedzīvotāju.

Dažas talibu amatpersonas publicēja sarežģītās glābšanas operācijas videoklipus kā piemēru tam, ka jaunais režīms, kas plaši kritizēts par cilvēktiesību pārkāpumiem, neko netaupīšot, lai rūpētos par pilsoņiem.

Haidara glābšanas operācija notikusi aptuveni divas nedēļas pēc tam, kad teju visu pasauli pāršalca vēsts par piecgadīgo Raienu no Marokas, kurš iekritis akā un tur pavadījis piecas dienas. Arī toreiz neatlaidīgie rakšanas un glābšanas darbi beidzās ar traģēdiju - bērns izcelts no akas jau miris.

Mazā Raiena bēres Marokā

Simtiem cilvēku pirmdien pulcējās netālu no Marokas pilsētas Šefšauenas, lai pēdējā gaitā pavadītu piecgadīgo Raienu, kurš gāja bojā pēc tam, ...