Pasaulē
2022. gada 1. februāris, 05:55

Pazudušās Madelēnas Makkenas lieta: aizdomās turamais strādājis kūrortā

Jauns.lv

Galvenais aizdomās turamais bezvēsts pazudušās Madelēnas Makkenas lietā - Kristians Brekners - vairākkārt strādājis Portugāles kūrortā, kur viņa pazuda 2007.gadā.

Kā vēsta Vācijas televīzijas kanāla SAT.1 dokumentālā filma, par izvarošanu apcietinātais Brekners kūrortā regulāri veicis remontdarbus kā apkopes darbinieks.

Madelaine Makkena un viņas vecāki

gallery icon

Jaunākā mobilo tālruņu analīze arī apliecina, ka vīrieša mobilais tālrunis atradies ne vairāk kā piecu minūšu attālumā no vietas, kur tobrīd trīs gadus vecā meitene pazuda.

Savāktie pierādījumi liecina, ka Brekners dzīvojis hipiju furgonā netālu no brīvdienu dzīvokļa "Praia da Luz" Portugālē. 

foto: AFP/Scanpix
Aizdomās turētais Kristians Brekners, kurš Vācijā jau izcieš cietumsodu par sievietes izvarošanu.

Izmeklējošajam reportierim viņš skaidrojis, ka ir bijis narkotiku tirgotājs.

"Policija mani nekad nav notvērusi, jo ievēroju dažus galvenos principus. Kur iespējams, braucu tikai pa dienu, lai mans hipiju busiņš nepiesaista uzmanību, un nekad neprovocēju policiju. Tas nozīmē, ka nedrīkstēju izdarīt nekādus noziegumus, tostarp nedrīkstēju nevienu nenolaupīt. Es neredzu iemeslu komentēt prokuratūras izvirzītās apsūdzības. Teorētiski es varētu sēdēt un atpūsties, un vienkārši gaidīt secinājumus," skaidroja aizdomās turamais.

Notiesātais izvarotājs apgalvojis, ka ideja par Madelēnas nolaupīšanu ir "absurda kā kodolkara sākšana vai vistas nokaušana".

Policija Brekneru publiski nosauca par galveno aizdomās turamo izmeklēšanā 2020. gadā, un iepriekš izmeklēšanā tika apgalvots, ka viņš ir saņēmis arī pusstundu ilgu telefona zvanu netālu no dzīvokļa, kurā mitinājās meitenīte.

Vācijas prokurori joprojām ir pārliecināti, ka viņš ir atbildīgs par jaunieša pazušanu, taču, neskatoties uz intensīvo izmeklēšanu, nav izvirzījuši nekādas apsūdzības. Tiek arī apgalvots, ka viņš ir atzinies Madlēnas nolaupīšanā draugam, un Vācijas izmeklētāju komanda ir pārliecināta, ka viņš ir arī nogalinājis trīs gadus veco bērnu.

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon

Iepriekš Jauns.lv, atsaucoties uz Metro.co.uk, jau ziņoja, ka Brekners pašlaik atrodas ieslodzījumā Vācijā par 72 gadus vecas amerikānietes izvarošanu 2005. gadā, un, kā tiek apgalvots, ballītes laikā atzinies draugam, ka “zina visu, kas noticis ar Madelēnu”. Ar policiju Brekners runāt par šo konkrēto lietu līdz šim ir atteicies.

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši arī paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners.

Vācu policija, izmeklējot Madelēnas Makkenas pazušanu, pārmeklē zemes pleķīti netālu no Hanoveres

gallery icon

Lielbritānijas valstspiederīgā Madelēna Makkena Portugālē pazuda 2007. gadā, tolaik viņa bija trīs gadus veca.