foto: unsplash.com
Somija sāks ātrāk mīkstināt Covid-19 ierobežojumus
Somijas galvaspilsēta Helsinki.
Pasaulē
2022. gada 28. janvāris, 07:49

Somija sāks ātrāk mīkstināt Covid-19 ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Somijas valdība ceturtdien paziņoja, ka sāks ātrāk mīkstināt Covid-19 ierobežojumus, jo veselības aprūpes sistēmas noslodze mazinās par spīti omikrona paveida izplatībai Eiropā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No 1. februāra tiks mīkstināti ierobežojumi zema riska pasākumiem un uzņēmumiem.

"Slogs uz slimnīcām vēl ir augsts, bet visnopietnāko gadījumu skaits samazinās un intensīvajā aprūpē situācija ir mainījusies uz labo pusi," paziņojumā tviterī rakstīja veselības ministre Hanna Sarkinena. 

Somijā Covid-19 pandēmijas gaitā ir bijis viens no zemākajiem koronavīrusa gadījumu incidences līmeņiem Eiropā, bet pēdējās nedēļās infekcijas gadījumu skaits ir pieaudzis omikrona paveida izplatības dēļ.

Somijas valdība 18. janvārī paplašināja decembrī ieviestus Covid-19 ierobežojumus, tai skaitā samazināja restorānu un bāru darba laiku un atļauto apmeklētāju skaitu sabiedriskos pasākumos.

Premjerministre Sanna Marina toreiz prognozēja, ka lielāko daļu šo ierobežojumu vajadzēs saglabāt līdz februāra vidum.

Tomēr valdība ceturtdien paziņoja, ka jau no 1. februāra restorāniem būs atļauts strādāt līdz plkst. 21 - trīs stundas ilgāk par pašlaik atļauto laiku.

Bāri vēl arvien drīkstēs strādāt tikai līdz plkst. 18, un alkoholisko dzērienu pasniegšana tajos ir atļauta līdz plkst. 17.

Valdība arī paziņoja, ka no mēneša sākuma varēs mīkstināt ierobežojumus zema riska kultūras un sporta pasākumiem.

Somijas Veselības un labklājības institūts ceturtdien ziņoja, ka pagājušajā nedēļā reģistrēti 52 000 jaunu Covid-19 gadījumu, bet nedēļu pirms tam - 57 000. Ir arī samazinājies Covid-19 pacientu skaits intensīvās aprūpes nodaļās.

Kopš pandēmijas sākuma Somijā ir apstiprināti 470 665 inficēšanās gadījumi un 1973 nāves gadījumi. 

Dānija trešdien paziņoja, ka plāno no 1. februāra atcelt ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar pandēmiju, neraugoties uz Covid-19 straujo izplatību. Dānija kļuva par pirmo Eiropas Savienības (ES) valsti, kas spērusi šādu soli.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās