Pasaulē
2021. gada 8. decembris, 13:09

Šāvieni, ugunsgrēks un "tālvadāms ierocis" automašīnā - Ukrainu šorīt satricina dīvaini notikumi

Jauns.lv

Aculiecinieki saka, ka notikumiem Dņepropetrovskā uzmanību sākotnēji pievērsušas izdzirtētās šāvieniem līdzīgās skaņas, bet tad pamanīts, ka aizdegusies kāda automašīna. Tajā pēcāk aculiecinieki nobildējuši savādā aparātā iestellētu triecienšauteni.

Pavisam netālu rosījusies policijas specvienība, informē Ukrainas medijs "Telegraf". Šāvieni esot dzirdēti Javorņicka ielā 25, saskaņā ar medija un aculiecinieku pausto.

Drīz vien foto un video no notikuma vietas parādījās arī "Telegram" kanālā "dnepr_operative".

Uz notikuma vietu bez ugunsdzēsējiem ieradās arī policijas darbinieki un izmeklētāji.

Aculiecinieku uzņemtajos kadros redzams, ka izdegušajā vieglajā automašīnā speciālā ierīcē bijusi ierīkota AK-47 triecienšautene.

Ukrainas drošībnieki uziet milzīgas prokremliski noskaņotu "botu fermas"

Ukrainas drošības dienests (UDD) pēdējās dienās apturējis divas personu grupas, kuras uzturējušas jaudīgas tā dēvētās "botu fermas". Viltoto sociālo tīklu ...

gallery icon
6

Blakus atrastās detaļas likušas noprast, ka ierocis, iespējams, aprīkots ar tālvadības funkciju, teikts "Telegram" publicēto materiālu aprakstos.

Saskaņā ar aculiecinieku teikto, vieglā automašīna bija novietota tā, lai triecienšautene tēmētu uz kādas ēkas iebrauktuvi/arku, raksta "Telegraf".

Automašīnas un tajā atrastās šaušanas ierīces īpašnieki tiks noskaidroti izmeklēšanā, pauž medijs.

Ukrainas parlamentu apsargā ievērojami spēki

Kijevas iedzīvotāji 1. decembrī fiksējuši neierasti lielu spēka struktūru koncentrēšanos Ukrainas parlamenta tuvumā. Valsts prezidentam Volodimiram Zelenskim tur bija paredzēts ...

gallery icon
7

"Telegraf" arī norāda, ka pavisam tuvu ugunsgrēka vietai - Javorņicka ielā 34b - policijas specvienība veica aizturēšanu, kā detaļas pagaidām tiek turētas noslēpumā.

Zināms, ka policija šo notikumu saista ar kādu neskaidros apstākļos notikušu sprādzienu un ugunsgrēku kādā ēkā vēl šī gada vasarā.

Tiek arī pieļauts, ka vieglās automašīnas aizdegšanās pēc šāvieniem esot bijusi ieplānota.

"Telegram" grupā pēcāk arī aculiecinieki ziņojuši, ka, reaģējot uz spridzināšanas draudiem, evakuētas divas skolas.

Arī šo incidentu piefiksējuši vairāki aculiecinieki. Notikuma vietā strādā policija un atbildīgie dienesti.