Pasaulē
2021. gada 6. novembris, 10:40

Vājprāts Hjūstonā: mūzikas festivāla "Astroworld" apmeklētāju pūlī dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki

Jauns.lv

Vismaz astoņi cilvēki miruši drūzmā ASV Teksasas štata Hjūstonā notikušā mūzikas festivāla "Astroworld" laikā, kad pūlis sāka spiesties uz skatuves pusi. Simtiem cilvēku guvuši ievainojumus, atklāja amatpersonas.

Festivālu apmeklēja aptuveni 50 000 cilvēku un traģiskākais brīdis bija, kad pūlis sāka spiesties tuvāk skatuvei. Izraisījās panika un daudziem kļuva slikti. Vairāk nekā 300 cilvēkiem palīdzība sniegta turpat festivāla teritorijā.

foto: Ekrānuzņēmums
Vairāk nekā 300 cilvēkiem pirmā palīdzība sniegta turpat festivāla teritorijā.

Kā preses konferencē pastāstījis Hjūstonas ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Semjuels Pena, pūlis sācis spiesties uz skatuves pusi un skatītājos izcēlusies panika, kas, vairākiem cilvēkiem pakrītot, pieņēmusies spēkā.

Pēc viņa teiktā, vēl 17 cilvēki nogādāti slimnīcās, 11 no viņiem konstatēta sirdsdarbības apstāšanās.

Soctīklos publicētajos vidoe redzams, ka festivāla teritorijā, pārvarot norobežojumus un drošības kontroli, ieskrien simtiem apmeklētāju. Apsargi un policisti dažus no viņiem cenšas aizturēt un izraidīt.

foto: Ekrānuzņēmums
Mediķi sniedz palīdzīvu cietušajiem turpat festivāla teritorijā.

Nekontrolējams pūlis lēkāja arī pa policijas automašīnām, kas no drūzmas mēģināja evakuēt cietušos. Kamēr citi baudīja mūziku, mediķi cīnījās par dažu kritušo dzīvībām, veicot pirmo palīdzību turpat festivāla teritorijā.

Kad kļuvis skaidrs, ka skatītāju vidū ir ievainotie, reperis Treviss Skots, kas tobrīd atradās uz skatuves, pārtraucis uzstāšanos.

Lai gan koncerta norises vietā dežurēja neatliekamās palīdzības brigādes, pieaugot upuru skaitam, to spēki izrādījās nepietiekami. Vieglāk cietušajiem sniegta palīdzība lauka hospitālī, kas ātrumā izveidots līdzās koncerta norises vietai.

Bojāgājušie vēl nav identificēti.

Koncerti, kas paredzēti sestdien, festivāla otrajā dienā, atcelti.