foto: ZUMAPRESS.com
Šaujamieroci Boldvinam pasniedzis režisora asistents, par kuru jau iepriekš saņemtas sūdzības
Sestdien Ņūmeksikā tika aizvadīts piemiņas pasākums
Pasaulē
2021. gada 24. oktobris, 19:33

Šaujamieroci Boldvinam pasniedzis režisora asistents, par kuru jau iepriekš saņemtas sūdzības

Jauns.lv

Kā rekvizītu izmantojamo šaujamieroci filmas "Rust" uzņemšanas laukumā aktierim un producentam Alekam Boldvinam pirms traģiskā negadījuma pasniedzis režisora asistents Deivids Halss, par kuru iepriekš esot saņemtas sūdzības, raksta CNN.

Šo faktu CNN atklājuši divi cilvēki, kuri iepriekš ar Halsu sadarbojušies.

Sūdzības par drošības noteikumu neievērošanu un nepieņemamu uzvedību filmēšanas laikā saņemtas 2019. gadā. Halss neesot ievērojis ieroču un pirotehnikas lietošanas drošības protokolu, bloķējis ārkārtas izejas, kā arī nepiedienīgi uzvedies darba vietā.

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon
14

Halss tiesas dokumentos minēts kā režisora ​​asistents, kurš pasniedza aktierim Alekam Boldvinam šaujamieroci, kas pēc izšaušanas trāpījis 42 gadus vecajai operatorei Halinai Hačinsai. Vēlāk Hačinsa slimnīcā tika pasludināta par mirušu.

Otrs ievainotais - 48 gadus vecais režisors Džoels Souza - nogādāts citā slimnīcā un šobrīd jau izrakstīts. Viņš traģēdijas brīdī stāvējis aiz Hačinsas.

Vieglprātīgs pret drošības prasībām

CNN zināms, ka Halss 2019. gadā, piedaloties straumēšanas platformas HULU seriāla "Into the Dark" filmēšanā, ignorējis prasību rīkot drošības sanāksmes, kā arī nav pastāvīgi ziņojis par šaujamieroču esamību filmēšanas laukumā, kā tas noteikts protokolā.

Halss reiz esot arī sūdzējies par ieroča "tīrīšanu" - licencēta profesionāļa pārbaudi - pirms ainas, kurā aktrisei ar ieroci jāmērķē uz savu galvu un jānospiež gailis. 

Kādā citā gadījumā Halss uzstājis, ka jāturpina filmēšana vētras laikā, pārējai komandai baidoties par savu drošību, jo zem atklātas debess atstāti dažādi elektrības vadi.

Attiecībā pret iespējamo seksuālo uzmākšanos oficiālu iesniegumu nav, tomēr bijušie Halsa kolēģi norāda, ka viņš cilvēkiem filmēšanas laikā nereti licis justies neērti nevēlamu un nevajadzīgu pieskārienu dēļ.

Par iespējamiem Halsa pārkāpumiem esot ziņots producentu kompānijai "Blumhouse Productions", kā arī ASV Režisoru ģildei.

Misēkļi ar ieročiem vesterna filmēšanas laukumā piedzīvoti jau iepriekš

CNN, atsaucoties uz "The New York Times", ziņo arī par to, ka misēkļi ar šaujamieročiem vesterna "Rust" filmēšanas laukumā fiksēti jau dažas dienas pirms divu cilvēku sašaušanas.

foto: VIA REUTERS
Halina Hačinsa

Trīs filmēšanas grupas locekļi, kuri pagājušajā nedēļas nogalē darbojušies filmēšanas laukumā, laikrakstam pastāstījuši, ka pirms traģiskās ceturtdienas jau fiksētas divas nejaušas ieroču izlādes.

No pielādēta ieroča 16. oktobrī divas reizes nejauši izšāvis Boldvina dublieris. Arī viņam, tāpat kā vēlāk Boldvinam, saņemot ieroci, paziņots, ka tas ir drošs un nav pielādēts ("cold gun").

"The New York Times" ziņo, ka trīs filmēšanas grupas locekļi, kuri šo faktu atklājuši, bijuši starp tiem darbiniekiem, kuri vien dažas stundas pirms negadījuma darbu filmēšanas laukumā atstājuši, protestējot pret "neapmaksātām darba stundām un nepiemērotiem darba apstākļiem", strādājot pie mazbudžeta vesterna "Rust".

Filmas producenti, tostarp pats aktieris Aleks Boldvins, piektdien izplatīja paziņojumu, kurā apgalvoja, ka par iespējamiem drošības pārkāpumiem filmēšanas laukumā neesot informēti.

Konsultējoties ar ekspertiem, "The New York Times" noskaidrojis, ka režisora asistentam nodot ieroci aktierim vispār nav pieņemami. Tas filmēšanas laukumā ir jādara ieroču pārzinim, kurš iepriekš rekvizītu pārbauda.

Halss izmeklētājiem pastāstījis, ka nav zinājis, ka ierocis ir pielādēts.

"Mana sirds ir salauzta"

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Boldvins nācis klajā ar paziņojumu: "Nav vārdu, lai izteiktu manu šoku un skumjas par  traģisko negadījumu, kurā mira Halina Hačinsa - sieva, māte un mūsu lieliskā kolēģe. Es pilnībā sadarbojos ar policijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā notika šī traģēdija. Es sazinos ar viņas vīru, piedāvājot savu atbalstu viņam un viņa ģimenei. Mana sirds ir salauzta par viņas vīru, dēlu un visiem, kas pazina un mīlēja Halinu."

Sestdien Ņūmeksikā aizvadīts piemiņas pasākums, kurā pulcējās kino industrijas pārstāvji, Hačinsas talanta cienītāji un draugi.

foto: AP/Scanpix
Sestdien Ņūmeksikā tika aizvadīts piemiņas pasākums

Šobrīd turpinās notikušā izmeklēšana. Neviena persona nav aizturēta.