foto: AP/Scanpix
"Mana sirds ir salauzta!" Boldvinam deva šaujamieroci, sakot, ka tas ir drošs
Pasaulē
2021. gada 23. oktobris, 18:33

"Mana sirds ir salauzta!" Boldvinam deva šaujamieroci, sakot, ka tas ir drošs

Jauns.lv

Pielādēto šaujamieroci, ar kuru Holivudas aktieris Aleks Boldvins nošāva 42 gadus veco operatori Halinu Hačinsu vesterna "Rust" uzņemšanas laikā, kinozvaigznei iedeva režisora palīgs Deivids Halss, norādot, ka tas ir drošs, vēsta "Reuters".

Alekam Boldvinam viņa filmas "Rust" filmēšanas laukumā tika nodots "drošs aukstais ierocis", bet tas tomēr bija pielādēts, liecina piektdien publiskotais policijas izmeklēšanas paziņojums.

Halss, kurš ieroci iedeva Boldvinam, nezināja, ka tas ir pielādēts ar īstām patronām, teikts apliecinājumā.

Izmeklēšana turpinās, apsūdzības nevienam vēl nav izvirzītas.

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon
14

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Boldvins nācis klajā ar paziņojumu: "Nav vārdu, lai izteiktu manu šoku un skumjas par  traģisko negadījumu, kurā mira Halina Hačinsa - sieva, māte un mūsu lieliskā kolēģe. Es pilnībā sadarbojos ar policijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā notika šī traģēdija. Es sazinos ar viņas vīru, piedāvājot savu atbalstu viņam un viņa ģimenei. Mana sirds ir salauzta par viņas vīru, dēlu un visiem, kas pazina un mīlēja Halinu."

Jau vēstīts, ka kinovesterna "Rust" uzņemšanas laikā tika sašauti divi cilvēki - 42 gadus vecā operatore Halina Hačinsa un 48 gadus vecais režisors Džoels Souza. Boldvina preses pārstāvis sacīja, ka notikušais bijis negadījums, kurā no rekvizīta šauts ar tukšām patronām. Boldvins bijis gan filmas producents, gan aktieris.

Pēc notikušā 68 gadus vecais Boldvins redzēts, raudot un izmisīgi runājot pa telefonu.

Sašautā Hačinsa ar medikopteru nekavējoties tika nogādāta Ņūmeksikas Universitātes slimnīcā, bet neilgi pēc ierašanās slimnīcā tika pasludināta par mirušu. Otrs ievainotais - režisors Souza - tika nogādāts citā slimnīcā un šobrīd jau izrakstīts, lai gan precīzs vīrieša veselības stāvoklis medijiem nav zināms.

Tikmēr Boldvins tika nogādāts Santafē detektīvu birojā, kur viņu nopratināja. Viņš netika arestēts un vēlāk tika atbrīvots bez apsūdzībām. Izmeklēšana joprojām turpinās.