foto: imago images/photothek
Vācijas iekšlietu ministrs ierosina palielināt patruļas uz Polijas robežas migrantu pieplūduma ierobežošanai
Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.
Pasaulē
2021. gada 20. oktobris, 07:21

Vācijas iekšlietu ministrs ierosina palielināt patruļas uz Polijas robežas migrantu pieplūduma ierobežošanai

Jauns.lv / LETA

Vācija ir ierosinājusi palielināt kopīgās patruļas uz savas robežas ar Poliju, lai iegrožotu migrantu pieplūdumu no Baltkrievijas, liecina vēstule, ar kuru otrdien iepazinās ziņu aģentūra AFP.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers vēstulē savam Polijas kolēģim Mariušam Kamiņskim rakstīja, ka robežsardzes spēku klātbūtni vajadzētu "ievērojami" palielināt.

Zēhofers ir "nobažījies" par migrantu plūsmu palielināšanos, sevišķi no "Vidējiem un Tuvajiem Austrumiem", caur Baltkrieviju uz Poliju un tālāk uz Vāciju, teikts viņa vēstulē.

Vācijas iekšlietu ministrs piedāvāja "palielināt Vācijas federālo policijas spēku īpatsvaru", kas piedalās kopīgajās patruļās, lai Polijas spēki varētu pievērsties migrantiem, kas šķērso robežu tieši no Baltkrievijas teritorijas. 

Zēhofers arī ierosināja lūgt atbalstu Eiropas Savienības (ES) robežsardzes aģentūrai "Frontex".

Zēhofers plāno trešdien runāt par šo jautājumu federālās valdības sanāksmē un pēc tam sarīkot preses konferenci.

Saskaņā ar Vācijas Iekšlietu ministrijas datiem, no augusta līdz pirmdienai apmēram 4500 cilvēku šķērsojuši Polijas-Vācijas robežu bez iebraukšanas atļaujas.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polija ir izpelnījusies kritiku par migrantu apturēšanu uz robežas un viņu atspiešanu uz Baltkrieviju.