foto: EPA/Scanpix
Afganistānā turpmāk noziedziniekus varēs sodīt ar nāvi un roku nociršanu
Talibi kaujinieks.
Pasaulē
2021. gada 24. septembris, 19:32

Afganistānā turpmāk noziedziniekus varēs sodīt ar nāvi un roku nociršanu

Jauns.lv / LETA

Radikālās islāmistu kustības "Taliban" pārvaldītajā Afganistānā drīzumā tiks atsākta nāvessodu un citu skarbu soda mēru, arī roku nociršanas, izpilde, intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" izteicies mulla Nurudins Turabi, kas iepriekšējā talibu administrācijā bija viens no islāma radikālās interpretācijas prasību īstenotājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Drīzumā tiks atsākta gan nāvessodu, gan amputāciju izpilde, jo, kā intervijā skaidroja Turabi, likums ir jāpilda.

"Visi mūs kritizē par sodiem stadionā, bet mēs nekad neko nesakām par viņu likumiem un viņu sodiem," norādīja talibu līderis.

"Neviens mums neteiks, kādiem mūsu likumiem ir jābūt. Mēs sekosim islāmam, un mēs veidosim mūsu likumus, balstoties Korānā," viņš piebilda.

Talibu kaujinieki ieņem lielākās Afganistānas pilsētas

Islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki svētdien bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās, ziņu aģentūru AP informējušas trīs Afganistānas amatpersonas, ...

gallery icon
19

Roku nociršanas sods ir nepieciešams drošībai, sacīja Turabi, atgādinot, ka jau iepriekš šādiem soda veidiem bijis atturošs efekts.

Ministru kabinets šobrīd izvērtē, vai sodu izpildei būtu jābūt publiskai, un "izstrādās rīcībpolitiku", viņš norādīja.

Iepriekšējās talibu administrācijas laikā nāvessodi, kā arī roku un kāju amputācijas tika veiktas publiski.

Kā Kabulā paiet pirmās dienas pilnīgā talibu kontrolē

gallery icon
14

Sods par slepkavību bija šāviens galvā, par zādzību - rokas nociršana, par laupīšanu - rokas un kājas nociršana.

Jaunajā talibu režīmā būs atļauts skatīties televīziju, izmantot mobilos tālruņus, uzņemt fotoattēlus un video, jo tas cilvēkiem ir nepieciešams, sacīja Turabi.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi augustā izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī galvaspilsēta Kabula.

Vienīgā Afganistānas province, kas nebija nonākusi talibu kontrolē, līdz pat pēdējam laikam bija Pandžšīra, bet talibu vadība 6.septembrī paziņoja, ka islāmistu kustība ieņēmusi arī šo provinci.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās