foto: AP/Scanpix
Itālijā strādāt varēs tikai vakcinētie
Pasaulē
2021. gada 16. septembris, 22:28

Itālijā strādāt varēs tikai vakcinētie

Jauns.lv / LETA

Itālijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu, kas nosaka par obligātu Covid-19 sertifikātu uzrādīšanu visiem valsts un privātā sektora darbiniekiem, kļūstot par pirmo Eiropas valsti, kas spērusi šādu soli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No 15.oktobra katram, kurš ieradīsies darbavietā, veikalā vai restorānā, būs jāuzrāda "zaļā pase" jeb Covid-19 sertifikāts, kas apstiprina personas pilnīgu vakcināciju, pārslimošanu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu, ceturtdien nolēma premjera Mario Dragi valdība.

Vienlaikus valdība nolēma ierobežot testu cenas, pieaugušajiem tie maksās 15 eiro, bērniem - astoņi eiro.

Noteikumu pārkāpēji tiks sodīti - ikviens, kuram nebūs sertifikāta un attiecīgi nevarēs strādāt darba vietā, tiks atstādināts no pienākumu pildīšanas bez algas saglabāšanas.

Pirms nedēļas Itālijas valdība paziņoja, ka nosaka par obligātu Covid-19 sertifikātu uzrādīšanu izglītības un aprūpes iestādēs.

No 10.oktobra katram, kurš ieradīsies skolā vai universitātē, tai skaitā vecākiem un nemācošajam personālam, būs jāuzrāda "zaļā pase".

Tas attieksies arī uz universitāšu studentiem, bet ne uz skolu audzēkņiem. Tiks pieļauti izņēmumi tiem, kas nevar vakcinēties medicīnisku iemeslu dēļ.

Tiem, kas atradīsies skolās bez "zaļās pases", draudēs naudassods līdz 1000 eiro.

"Zaļā pase" būs jāuzrāda arī tiem, kas ieradīsies strādāt aprūpes iestādēs.

Lai veicinātu vakcinēšanos pret Covid-19, Itālijā jau iepriekš tika noteikts, ka "zaļā pase" jāuzrāda pasažieriem tālsatiksmes autobusos un vilcienos, iekšzemes avioreisos un prāmju braucienos starp reģioniem.

Itālijā šobrīd vakcinējušies 75% iedzīvotāju vecumā virs 12 gadiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās