foto: unsplash.com
Krīze Ņujorkas slimnīcā: jāpārtrauc dzemdību pakalpojumi, jo vairāki darbinieki atsakās vakcinēties
Foto ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2021. gada 13. septembris, 12:14

Krīze Ņujorkas slimnīcā: jāpārtrauc dzemdību pakalpojumi, jo vairāki darbinieki atsakās vakcinēties

Jauns.lv

Ņujorkas slimnīca paziņojusi, ka šomēnes būs spiesta pātraukt dzemdību pakalpojumus, jo vairāki darbinieki atteikušies vakcinēties, vēsta NBC News.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seši Luisa apgabala slimnīcas Dzemdību nodaļas darbinieki jau ir aizgājuši no darba, bet vēl septiņi atteikušies vakcinēties, kas nozīmē, ka slimnīca nespēs nodrošināt nodaļas darbu.

"Mēs nevaram nokomplektēt dienestu pēc 24. septembra," norādījis slimnīcas izpilddirektors Džeralds Keijers. "Saņemto atlūgumu skaita dēļ mums nekas cits neatliek kā pārtraukt dzemdību pakalpojumus. Slimnīcu administratori strādā pie "ārkārtas rīcības plāniem", ja masveida atkāpšanās no amata apdraudēs arī citus būtiskus pakalpojumus."

Termiņš, kad veselības aprūpes darbinieki Ņujorkā var saņemt pirmās vakcīnas devas, ir 27. septembris.

Keijers norādīja, ka viņš pilnībā atbalsta veselības aprūpes darbinieku vakcinācijas mandātu. "Mums kā darbiniekiem ir pienākums neapdraudēt tos, par kuriem mēs rūpējamies, vai mūsu kolēģus," sacīja Keijers.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

464 Luisa apgabala slimnīcas darbinieki jeb aptuveni 73 procenti ir vakcinēti, bet 165 nav.

Bijušais Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomo 16. augustā pieņēma mandātu, lai nodrošinātu, ka visi veselības aprūpes darbinieki Ņujorkā būtu vakcinēti. Precīzāk sakot, slimnīcu un ilgtermiņa aprūpes iestāžu darbiniekiem pirmā vakcīnas deva jāsaņem līdz 27. septembrim.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44