Pasaulē
2021. gada 7. septembris, 17:41

Neapmierināti protestētāji nolamā Kanādas premjeru, pasūta piecas mājas tālāk un apmētā ar akmens šķembām

Jauns.lv / LETA

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, kurš šomēnes gaidāmajās pirmstermiņa vēlēšanās cer saglabāt premjera amatu, pirmdien priekšvēlēšanu pasākuma noslēgumā apmētāts ar akmens šķembām.

Incidents notika Ontārio provinces pilsētā Landonā brīdī, kad Trudo pēc pasākuma devās uz autobusu. Kāds cilvēks pūlī meta viņam ar akmens šķembām, kas trāpīja premjeram, viņa apsargiem un žurnālistiem. Neviens no viņiem ievainots netika.

Trudo augustā izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas 20.septembrī, cerot, ka tās nodrošinās vēlētāju atbalstu valdības īstenotajai Covid-19 pandēmijas apkarošanas politikai.

foto: Ekrānuzņēmums
Incidents notika Ontārio provinces pilsētā Landonā brīdī, kad Džastins Trudo pēc pasākuma devās uz autobusu.

Pašreiz Trudo, kas pārstāv liberāļus, vada mazākuma valdību, kura ir atkarīga no citu partiju parlamentārā atbalsta, un pēdējo mēnešu laikā premjers pastāvīgi žēlojies par opozīcijas obstrukciju.

Trudo galvenie konkurenti vēlēšanās - konservatīvo līderis Erins O'Tūls un Jaunās Demokrātiskās partijas vadītājs Džagmīts Sings - nosodīja Landonā notikušo incidentu.

Izskatīgais Kanādas premjers Džastins Trudo

Izskatīgais Kanādas premjers Džastins Trudo un viņa sieva Sofija.

gallery icon

Trudo sabiedriskās domas aptaujās pašreiz atrodas vienlīdzīgās pozīcijās ar O'Tūlu. Premjers vairākkārt saskāries ar sadusmotiem protestētājiem, kurus viņš nodēvējis ar antivakseru pūļiem, kas ir neapmierināti ar viņa politiku cīņā ar Covid-19.

Pagājušajā nedēļā Trudo drošības apsvērumu dēļ bija spiests atcelt pasākumu.

Kanādas premjera Džastina Trudo amizanto zeķu izvēle

gallery icon

Trudo priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā sacīja, ka Kanādā neliela sabiedrības daļa ir dusmīga, netic zinātnei un izpauž savu niknumu ar rasistiskiem uzbrukumiem un sieviešu nīšanu. Taču viņi nepārstāv lielo vairākumu kanādiešu, un kanādieši neļaus viņiem diktēt, kā Kanādai izkļūt no pandēmijas, sacīja Trudo.