foto: Taiwan News
Taivānieši saniknoti par valdības lēmumu eitanizēt 154 kontrabandas kaķus
Pēc aplēsēm noteikts, ka kontrabandas dzīvnieki ir aptuveni 10 miljonus jauno Taivānas dolāru vērti (305 tūkstoši eiro).
Pasaulē
2021. gada 23. augusts, 13:47

Taivānieši saniknoti par valdības lēmumu eitanizēt 154 kontrabandas kaķus

Jauns.lv

Taivānieši, kas ir pazīstami ar lielo mīlsetību pret mājdzīvniekiem, ir ļoti sadusmoti par valdības lēmumu iemidzināt vairāk nekā 150 kaķus. Dzīvnieki, ko Taivānā ieveda kontrabandisti, bijuši nezināmas izcelsmes un radījuši draudus izplatīt dažādas infekciju slimības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Taivānas varas iestādes pieņēma lēmumu eitanizēt 154 kaķus, ko kontrabandisti ar zvejnieku kuģi ceturtdien ieveduši no Ķīnas. Dzīvnieki tika iemidzināti sestdienā, 21. augustā, kas sakrita ar starptautisko ielas dzīvnieku dienu.

Pēc aplēsēm noteikts, ka kontrabandas dzīvnieki ir aptuveni 10 miljonus jauno Taivānas dolāru vērti (305 tūkstoši eiro). Starp tiem bija tādu šķirņu mīluļi kā krievu zilie kaķi, regdolli, Amerikas īsspalvainie un britu īsspalvainie kaķi.

Valdības pārstāvji pauda, ka lēmuši par labu kaķu eitanāzijai, jo kaķu izcelsmes vieta nav bijusi zināma, kas rada bioloģiskās drošības apdraudējumu.

Taivānā ir ļoti augsts mājdzīvnieku skaits uz cilvēku, turklāt mīluļu aprūpes industrija tur plaukst un zeļ, piedāvājot mājdzīvniekiem dažādus ekstravagantus aksesuārus un pakalpojumus, piemēram, ratiņus un telepātisko komunikāciju starp mīluļiem un viņu saimniekiem.

Uz dramatisko situāciju reaģēja ne vien dzīvnieku mīļotāji, bet arī Taivānas prezidente Ingvena Tsaja, kas pati ir saimniece diviem kaķiem un nekautrējas to slēpt savos sociālo tīklu ierakstos.

Tsaja pauda savu nožēlu par notikušo, tomēr pie kaķu nāves vainoja kontrabandistus, kā arī aicināja sabiedrību izprast nepieciešamību novērst nevēlamas infekciju slimības, ko var izplatīt dzīvnieki. Viņa piebilda, ka patreizējiem likumiem ir nepieciešamas izmaiņas, kas piedāvātu humānākus paņēmienus šādās situācijās.

foto: Boumen Japet / Alamy/ Vida Press
Starp eitanizētajiem kaķiem bija arī krievu zilie kaķi.

Taivānieši sociālajos tīklos nekavējās paust savu nostāju šajā jautājumā, vaicājot kāpēc kaķiem nevarēja piemērot karantīnu vai tos ārstēt. Daudzi soctīklotāji dusmojās uz kontrabandistiem, kamēr citi aicināja mācīties no šī gadījuma un  turpmāk adoptēt mājdzīvniekus, nevis iegādāties specifisku šķirņu mīluļus.

“Arī pēc karantīnas, kaķiem vēl aizvien varētu būt dažādas slimības, jo vīrusi var arī ilgi neuzrādīt nekādus simptomus. Tas varētu radīt nopietnus draudus Taivānas dzīvniekiem,” medijam “Taipei Times” stāstīja Taivānas lauksaimniecības padomes vadītājs Čens Čičungs.

Viņš atklāja, ka patlaban padome sadarbojas ar Tieslietu ministriju, lai palielinātu sodus par dzīvnieku nelegālu pārvietošanu un tirgošanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās