foto: AP/Scanpix
Pēc traģiskās zemestrīces pie Haiti sliekšņa gaida jau nākamā dabas stihija
Greisa varētu šķērsot tieši zemestrīces skartās teritorijas, atnesot pat 38 centimetrus nokrišņu.
Pasaulē
2021. gada 17. augusts, 16:17

Pēc traģiskās zemestrīces pie Haiti sliekšņa gaida jau nākamā dabas stihija

Jauns.lv

7,2 balles spēcīgajā zemestrīcē Haiti oficiālais bojāgājušo skaits pirmdien pieaudzis līdz 1 419 cilvēkiem, bet vēl vismaz 6 000 ir ievainoti. Glābējiem neatlaidīgi turpinot drupās meklēt izdzīvojušos, situācija Karību reģiona valstī pasliktinās, jo jau tuvākajās stundās par sevi varētu likt manīt tropiskā vētra Greisa, raksta "The Guardian".

Slimnīcas šobrīd ir pārpildītas ar zemestrīcē ievainotajiem, bet tikmēr Haiti un tās kaimiņvalstij Dominikānas Republikai tuvojas tropiskā vētra Greisa, kas varētu izraisīt plašus plūdus un zemes nogruvumus.

Pirmdienas pusdienlaikā spēcīgais lietus jau skāris Haiti galvaspilsētu Portoprensu.

foto: AP/Scanpix
Greisa varētu šķērsot tieši zemestrīces skartās teritorijas, atnesot pat 38 centimetrus nokrišņu.

Kā norāda ziņu aģentūra "Reuters", ASV Nacionālā viesuļvētru centra (NHC) prognozes liecina, ka Greisa varētu šķērsot tieši zemestrīces skartās teritorijas, atnesot pat 38 centimetrus nokrišņu.

"Mums ir jāsagatavojas. Lietus radīs plūdus, un tas kavēs glābšanas darbus," brīdināja prominentais Haiti ārsts Žans Viljams Pape.

Civilās aizsardzības iestādes ziņo, ka zemestrīcē nopostīti vismaz 13 000 māju. Slimnīcas ir pārpildītas, pilsētās trūkst ūdens un pārtikas. Ielās valda panika, jo cilvēki nezina, ko gaidīt tuvākajās stundās, dienās vai nedēļās. Daudzi palikuši uz ielas, jo baidās gulēt pussagruvušās ēkās.

Spēcīga zemestrīce jau atkal sadragājusi dzīves Haiti

7,2 magnitūdas spēcīgajā zemestrīcē, kas sestdienas rītā satricināja Haiti, bojā gājuši jau vismaz 304 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 1800 ...

gallery icon

Postošā zemestrīce notikusi laikā, kad Haiti valda politiskā krīze - pagājušajā mēnesī tika noslepkavots valsts prezidents Žovenels Moizs.

Zināms, ka Haiti joprojām atgūstas no 2010.gada janvāra postošās 7,0 magnitūdu spēcīgās zemestrīces, kuras rezultātā bojā gāja vairāk nekā 200 000 cilvēku un tika nodarīti milzīgi postījumi.

Pēc prezidenta slepkavības Haiti redzami lieli policijas un armijas spēki

Moiza privātajā rezidencē naktī uz trešdienu iebruka neidentificētu cilvēku grupa un viņu nošāva, pavēstīja premjera pienākumu izpildītājs Klods Žozefs. Pirmā ...

gallery icon