Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sidnejas iedzīvotājus brīdina gatavoties Covid-19 izplatības pieaugumam
foto: AFP/Scanpix
Jaundienvidvelsas štatā, kura administratīvais centrs ir Sidneja, aizvadītajā diennaktī reģistrēts 291 jauns Covid-19 gadījums.
Pasaulē

Sidnejas iedzīvotājus brīdina gatavoties Covid-19 izplatības pieaugumam

Jauns.lv / LETA

Austrālijas amatpersonas piektdien brīdinājušas Sidnejas iedzīvotājus gatavoties Covid-19 gadījumu skaita pieaugumam pēc tam, kad valsts lielākajā pilsētā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels skaits saslimušo.

Sidnejas iedzīvotājus brīdina gatavoties Covid-19 ...

Vīruss Sidnejā sācis izplatīties straujāk, neskatoties uz karantīnas režīmu, kas ilgst jau sesto nedēļu.

Jaundienvidvelsas štatā, kura administratīvais centrs ir Sidneja, aizvadītajā diennaktī reģistrēts 291 jauns Covid-19 gadījums.

Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikljana brīdināja iedzīvotājus, ka tuvāko dienu laikā saslimušo skaits, visticamāk, vēl pieaugs, un aicināja iedzīvotājus būt tam gataviem.

Aptuveni 60% no Austrālijas 25 miljoniem iedzīvotāju pašreiz dzīvo karantīnas režīmā, Austrālijai cenšoties ierobežot koronavīrusa delta paveida izplatīšanos. Tostarp karantīnas režīmi ir spēkā trīs lielākajās Austrālijas pilsētās - Sidnejā, Melburnā un Brisbenā.

Jau ziņots, ka Austrālijas Viktorijas štatā ceturtdien uz nedēļu stājas spēkā karantīnas režīms, kas ir jau sestais šajā štatā kopš pandēmijas sākuma.

"Runājot atklāti, mums nav pietiekami daudz vakcinētu cilvēku, tādēļ šī ir vienīgā iespēja, kas mums pieejama," norādīja Viktorijas štata premjerministrs Daniels Endrūss.

Austrālijā pilnībā vakcinējušies pret Covid-19 ir nepilni 20% iedzīvotāju. Lēnais vakcinēšanās temps skaidrojams ar vakcīnu devu trūkumu un cilvēku vilcināšanos vakcinēties.

"Ņemot vērā skaitļus, ņemot vērā pieredzi ar delta [paveidu] ārvalstīs, mums tagad tā vai citādi jāsadzīvo ar delta [paveidu], un tas ir diezgan acīmredzami," sacīja Beredžikljana.

Viņa atzina, ka Austrālijai būs grūti atgriezties "nulles kovida" statusā, bet uzsvēra, ka uz to ir jātiecas.

Austrālija līdz šim īstenojusi "nulles kovida" pieeju, dažādās valsts pilsētās nosakot karantīnas un slēdzot starptautiskās robežas. Tas ļāva austrāliešiem relatīvi normāli dzīvot pandēmijas apstākļos, izvairoties no liela mirušo skaita, taču delta paveida izplatīšanās rada bažas, ka epidemioloģiskā situācija var pasliktināties un sabiedrība nogurt no kārtējiem ir ierobežojumiem.