foto: unsplash.com
Dienvidkoreja sporta zālēs aizliedz "Gangnam Style" un citas ātras dziesmas
Pasaulē
2021. gada 13. jūlijs, 06:42

Dienvidkoreja sporta zālēs aizliedz "Gangnam Style" un citas ātras dziesmas

Jauns.lv

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, Dienvidkorejas valdība lēmusi, ka sporta zālēs nedrīkstēs skanēt mūzika, kas pārsniedz 120 sitienus minūtē, ziņo medijs BBC.

Ritmiska mūzika ir būtiska lielai daļai sportotāju, taču Dienvidkorejā saskaņā ar jauniem Covid-19 ierobežojumiem sporta zālēs grupu nodarbību laikā turpmāk drīkstēs skanēt tikai lēna mūzika. 

Šie ierobežojumi noteikti papildus jau esošajiem sociālās distancēšanās noteikumiem un ceļošanas ierobežojumiem. 

Kā norāda Dienvidkorejas veselības eksperti, šāds ierobežojums ieviests, cerot, ka tas samazinās pārlieku ātru elpošanu un sviedru izdalīšanos sportotāju vidū. Tādējādi nenāktos slēgt sporta zāles pavisam, kā tas noticis iepriekšējo Covid-19 uzliesmojumu laikā. 

Ieviestos ierobežojumus noniecinājuši opozicionāri, savukārt sporta zāļu īpašnieki apšauba, ka tie būs efektīvi vai pat realizējami. 

Kā norāda kādas Seulas sporta zāles īpašnieks Hunkū Kangs, daļa no viņa ikrīta rutīnas ir ātras un ritmiskas K-popa dziesmas. 

"Jautra mūzika palīdz uzmundrināt mūsu apmeklētājus un vispārējo atmosfēru zālē. Taču mani visvairāk interesē, vai ir kādi pierādījumi tam, ka, atskaņojot klasisko mūziku nevis K-popmūziku, vīruss izplatīsies lēnāk," komentējis Kangs.

"Cilvēki lielākoties izmanto paši savas austiņas. Kā mēs varam kontrolēt viņu mūzikas izvēli?"

Nosacījumi arī ierobežo atļauto maksimālo ātrumu uz skriešanas trenažieriem līdz sešiem kilometriem stundā, aizliedz izmantot sporta zāles dušas, kā arī atļauj spēlēt tenisu tikai divatā. 

"Tātad, staigājot lēnāk par sešiem kilometriem stundā, nav iespējams saslimt ar Covid-19," ironiski paudis opozicionārs Jontē Kims. "Un kurš treniņa laikā domā par to, cik dziesmai ir sitieni minūtē? Es nesaprotu, kā Covid-19 un mūzikas izvēle ir saistīti."

Likums par 120 sitieniem minūtē atļauj dienvidkorejiešiem sporta laikā klausīties, piemēram, grupas "Survivor" dziesmu "Eye of the Tiger". Taču, ja sportotāji vēlās izbaudīt "Psy" hitu "Gangnam Style", nāksies pagaidīt līdz ierobežojumu atcels. 

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins paudis, ka jūt līdzi visiem mazo biznesu īpašniekiem, kā arī ikvienam citam, kam ierobežojumi uzlikuši smagu nastu. 

"Es jūtos apbēdināts, ka man jau atkal jālūdz visiem iedzīvotājiem būt pacietīgiem," sacījis prezidents. 

Dienvidkorejas valdība patlaban izsludinājusi visstingrākos distancēšanās noteikumus Seulā un apkārtnes reģionos, sākot ar šo nedēļu, kamēr valstī notiek cīņa ar līdz šim vislielāko Covid-19 uzliesmojumu.