foto: AFP/Scanpix
Krievijā uzplaucis viltoto vakcinēšanās sertifikātu melnais tirgus
Pasaulē
2021. gada 8. jūlijs, 23:55

Krievijā uzplaucis viltoto vakcinēšanās sertifikātu melnais tirgus

Jauns.lv / LETA

Maskavas policija ceturtdien paziņoja, ka sākusi desmitiem krimināllietu par viltotiem Covid-19 vakcinēšanās sertifikātiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijā ir uzplaucis viltoto vakcinēšanās sertifikātu melnais tirgus, ko lielā mērā veicina cilvēku neuzticēšanās vakcīnai "Sputnik V".

Maskavas policijas amatpersona Pāvels Milovanovs pavēstīja, ka uzsākas 32 krimināllietas par viltotiem vakcinācijas sertifikātiem.

Slovākija sāk cilvēku vakcinēšanu ar "Sputnik V"

Slovākija sākusi vakcinēt cilvēkus pret Covid-19 ar Krievijas izstrādāto vakcīnu "Sputnik V", kuru Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) vēl nav apstiprinājusi.

gallery icon
19

Krievijā pašreiz strauji izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, bet vakcinācijas kampaņas temps ir sarucis.

Maskavā, kas kļuvusi par vīrusa uzliesmojuma epicentru Krievijā, delta jeb Indijas paveids sastāda 90% no jaunajiem Covid-19 gadījumiem.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Maskavas mērs devis rīkojumu uzņēmumiem organizēt darbu no mājām 30% nevakcinēto darbinieku, un restorāniem turpmāk būs atļauts apkalpot iekštelpās tikai vakcinētos cilvēkus un cilvēkus, kas pārslimojuši Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā.

Maskava arī kļuvusi par pirmo Krievijas pilsētu, kas pieprasījusi, lai vismaz 60% no strādājošajiem pakalpojumu nozarē līdz augusta vidum tiek pilnībā vakcinēti.

Maskavā uzsāk bezmaksas vakcinēšanu pret Covid-19

Maskavā sestdien sākta bezmaksas vakcinēšana pret Covid-19 ar Krievijā radīto vakcīnu "Sputņik V", kurai sākotnēji aicināti pieteikties veselības aprūpes, izglītības ...

gallery icon
19

Visā Krievijā vakcinēšanās procesu pabeiguši 18,5 miljoni no 146 miljoniem Krievijas iedzīvotāju.

Šonedēļ veikta neatkarīga aptauja liecina, ka 54% krievu neplāno vakcinēties pret Covid-19.

Ņemot vērā lēno vakcinācijas tempu, Krievijas varasiestādes atteikušās no plāna līdz 1.septembrim vakcinēt pret Covid-19 60% iedzīvotāju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās