foto: AFP/Scanpix
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida šokē ar savu "baiso" izskatu. VIDEO
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida
Pasaulē
2021. gada 6. jūlijs, 05:49

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida šokē ar savu "baiso" izskatu. VIDEO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pagājušajās brīvdienās parādījās televīzijas ekrānos visai nepievilcīgā izskatā – nosvīdusi, aizelsusies, notašķījusies ar dubļiem un putekļiem. Šādā izskatā viņa sniegusi interviju pēc 62 kilometrus garā velomaratona veikšanas. Pēc tik nogurdinošas distances sportista vizuālais izskats var nebūt tas pats labākais un tas ir saprotams, bet mūsu kaimiņvalstī ir politiķi, kuri uzskata, ka valsts augstākajai amatpersonai šādā izskatā gan nav pieklājīgi rādīties publikas priekšā. 

Igaunijas Konservatīvās Tautas partijas (EKRE) politiķi, Rīgikogu deputāti un bijušo ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministri Kertu Kingo šokējis valsts prezidentes baisais izskats, par kuru viņa izteicās sociālajos tīklos (nu gan šis ieraksts no Kingo profiliem izdzēsts):

“Vai jums nebija pāris minūtes laika pirms intervijas, lai paskatītos spogulī un mazliet sakārtotos? Sieviete - prezidente. Kāpēc ERR (Igaunijas sabiedriskā televīzija – red.) pieļāva šādu interviju?”

foto: ekrānuzņēmums no video
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida sestdien savus tautiešus šokēja ar izskatu, kādā parādījās televīzijas reportāžā pēc 62 kilometrus garā velomaratona veikšanas.

Kersti Kaljulaida par riteņbraukšanas sacensībām (no 1:50 min.):

Te jāpiebilst, ka galēji labējās EKRE politiķi nav sajūsmā par liberāli noskaņotās Kaljulaidas darbību un, iespējams, šis bija Kingo mēģinājums iedzelt prezidentei, tādējādi uzsverot, ka viņai nav ko īpaši cerēt uz atbalstu šoruden gaidāmajās Igaunijas prezidenta vēlēšanās.

Tallinas laikrakstam “Postimees” Kingo teica, ka viņu prezidentes nepievilcīgais izskats šokējis tādēļ, ka “viņa joprojām ir mūsu valsts galva”. “Bet, ja pati Kaljulaida ir apmierināta ar šo interviju? Tas ir cits jautājums,” turpināja Kingo.

3. jūlijā gandrīz 30 grādu karstumā Kaljulaida piedalījās “Hawaii Express” Igaunijas kausa riteņbraukšanā izcīņas trešajā posmā un sieviešu vidū ieņēma 13. vietu, 62 kilometrus garā velomaratona distanci pieveicot trīs stundās un 37,14 minūtēs.

Šī nav pirmā reize, kad Igaunijas prezidente sev pievērsusi uzmanību ar savu stilu. Dažus mēnešus pēc savas ievēlēšanas prezidentes amatā viņa sabiedrībā un arī ārvalsts vizītēs devās visnotaļ necilā kleitiņā, kas it kā neatbilstu viņas augstajam statusam. Kamēr citu valstu līderi dižojās simtos un tūkstošos eiro vērtos tērpos, viņa 2017. gada vasarā vairākas reizes ar ārvalsts kolēģiem tikās vienā un tajā pašā tautas klases zīmola „Mosaic” elegantā vasaras kleitiņā 80 eiro vērtībā. Pēc visa spriežot, tas bija patriotisks solis, atbalstot Igaunijas zīmolu “Mosaic”.

Pirms diviem gadiem Igaunijas prezidente visus pārsteidza ar elegantām stila pārvērtībām. Vispirms, izrādot cieņu Latvijai, viņa mūsu prezidentu Kadriorgas pilī sagaidīja tērpusies sarkanbaltsarkanā kleitā, bet uzreiz pēc Raimonda Vējoņa aizbraukšanas no Igaunijas paziņoja, ka mainījusi savu oficiālo portretu jeb izskatu.

Mūsu ziemeļu kaimiņu valsts iestādēs un oficiālos izdevumus vairs nerotāja iepriekšējā Kaljulaidas fotogrāfija, kurā viņa ar nopietnu sejas izteiksmi bija redzama tumšā kleitā un frizūrā ar matiem līdz pleciem. Kaljulaidas oficiālais imidžs bija kardināli mainījies – viņa nu pozēja smaidīga, ar ievērojami gaišākas krāsas kleitu un īsākiem matiem.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un viņas tērpi

gallery icon

Igaunijas pirmais pāris – Kersti Kaljulaida un Georgs Renē Maksimovksis

Līdz ar savas sievas Kersti Kaljulaidas ievēlēšanu par prezidentu plašākai sabiedrībai izrādījies arī viņas otrais vīrs – Igaunijas slepeno dienestu ...

gallery icon

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida

3. oktobrī Igaunijas parlaments balsos par vienīgo mūsu kaimiņvalsts jaunā prezidenta kandidāti – simpātisko un jauneklīgo vecmāmiņu Kersti Kaljulaidu.

gallery icon