foto: REUTERS/SCANPIX
Nožēlojams skats Šrilankas pludmalēs: tur mētājas beigtu delfīnu, vaļu un bruņurupuču ķermeņi [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Pasaulē
2021. gada 3. jūlijs, 19:30

Nožēlojams skats Šrilankas pludmalēs: tur mētājas beigtu delfīnu, vaļu un bruņurupuču ķermeņi [Brīdinām, nepatīkami skati!]

Jauns.lv

Šrilankas pludmalēs izskaloti simtiem beigtu bruņurupuču, kā arī vairāku delfīnu un vaļu mirstīgās atliekas. Tās ir sekas tam, ka maija beigās pie Kolombo krastiem nodega un vēlāk nogrima Singapūrā reģistrētais kuģis "X-Press Pearl", kas pārvadāja ķīmiskas vielas un kosmētiku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziņojumos teikts, ka bojāgājušo vidū ir vismaz četri vaļi, 20 delfīni un 176 bruņurupuči.

Vides eksperti to nodēvējuši par vienu no valsts smagākajām cilvēku izraisītām vides katastrofām.

Šrilankas pludmalēs vāc izskaloto bruņurupuču mirstīgās atliekas [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
21

Konteineru kuģis dega gandrīz divas nedēļas. Šrilankas Jūras spēki un gaisa spēki kopā ar Indijas krasta apsardzi strādāja kopā, lai likvidētu uguni, diemžēl glābšanas operāciju traucē musonu vēji.

Šrilankas Jūras vides aizsardzības pārvalde ziņu aģentūrai AFP iepriekš pavēstījusi, ka kuģa apkalpe jau pirms ienākšanas Šrilankas ūdeņos zinājusi, ka uz kuģa ir slāpekļskābes noplūde. Ja apkalpe būtu attiecīgi rīkojusies, ugunsgrēks būtu novēršams. Amatpersonas ir iesniegušas policijā sūdzību par kuģa kapteini, kurš tika izglābts kopā ar citiem apkalpes locekļiem.

Singapūras kompānija un kuģa īpašniece "X-Press Shipping" apstiprināja, ka apkalpe ir zinājusi par noplūdi, taču apgalvo, ka gan Katara, gan Indija nav ļāvušas kuģim piestāt tās ūdeņos.

Katastrofāli skati tūristu iecienītā Šrilankas pludmalē

Šrilankas piekrastē jau astoto dienu deg kravas kuģis, piesārņojot ūdeņus un pludmali, kas nu pārklājusies ar eļļu un gružiem, raksta ...

gallery icon
25

Šrilankas iedzīvotājus sadusmojušas arī ziņas, ka Šrilanka ļāvusi šim kuģim ienākt valsts ūdeņos pēc tam, kad to atraidījušas jau divas citas valstis.

Šobrīd pludmalēs tiek aizvāktas izskaloto dzīvnieku mirstīgās atliekas, kā arī notiek tīrīšanas darbi. Visticamāk, tie ilgs pat vairākus mēnešus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās