Pasaulē
2021. gada 10. jūnijs, 19:48

"Mums kļūst fiziski slikti no bēdām" - milzu caurums Meksikā mainās un dzen izmisumā iedzīvotājus

Jauns.lv

Milzīgais caurums, kas maija beigās parādījās Meksikā palielinās un tagad ir futbola laukuma izmērā. Varasiestādes norāda, ka tas, visticamāk, turpinās izplesties, vēsta "ABC News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cauruma diametrs šobrīd ir 125 metri. Meksikas valdība uz notikuma vietu nosūtījusi kareivjus, lai norobežotu teritoriju. Cauruma dziļums ir 15 metri.

"Šis mums ir grūts laiks. Ir sāpīgi, jo šis ir viss, kas mums pieder. Reizēm mums kļūst slikti no šīm lielajām bēdām," saka Magdalēna, kuras māja pamazām slīgst milzu caurumā.

Daži vietējie iedzīvotāji uzskata, ka caurums izveidojies pārmērīgas gruntsūdeņu ieguves rezultātā, ko veic rūpnīcas vai ūdens iepildīšanas uzņēmums šajā teritorijā.

Meksikā lauka vidū izveidojas milzīga bedre

gallery icon
9

Tikmēr eksperti norāda, ka caurums izveidojies pazemes upes dēļ. Jūnija sākumā vēstījām, ka Meksikas vidienē, Pueblas štatā, parādījies milzīgs zemes iegruvums, apdraudot blakus esošo māju.

Sākotnēji tā diametrā sasniedza aptuveni piecus metrus, bet jau pāris stundu laikā  strauji palielinājās. Atbildīgās valsts iestādes veica notikušā izmeklēšanu. Šis process ietvers augsnes izpēti, un tas varētu ilgt līdz 30 dienām.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pēdējā laikā arvien vairāk iegruvumu skar Itāliju. Roma pat nodēvēta par "Eiropas iegruvumu galvaspilsētu".

Eksperti Itālijā biežajos iegruvumos vaino seno romiešu un viduslaiku tuneļu tīklu.

Iegruvumi Romas ielās

gallery icon
17

Milzu nogruvums Neapolē pie Covid-19 slimnīcas "aprij" vairākas automašīnas

gallery icon
35
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās