foto: Shutterstock, Vidapress
“Noziegumu varētu atrisināt tuvākajos mēnešos” - prokurori cerīgi par pazudušās Madelēnas Makkenas izmeklēšanas gaitu
Lieta par 2007. gadā pazudušo bērnu strauji virzās uz priekšu, apgalvo vācu prokurors.
Pasaulē
2021. gada 8. jūnijs, 06:11

“Noziegumu varētu atrisināt tuvākajos mēnešos” - prokurori cerīgi par pazudušās Madelēnas Makkenas izmeklēšanas gaitu

Jauns.lv

Vācijas prokurors publiski paziņojis, ka pēc veiksmīgas komunikācijas ar lieciniekiem iegūta informācija, kas sniedz pamatotu cerību jau pavisam drīz atrisināt 2007. gadā Portugālē pazudušās, tolaik trīs gadus vecās Lielbritānijas valstspiederīgās Madelēnas Makkenas lietu.

Izmeklēšanas vadītājs, prokurors Hanss Kristiāns Volters medijiem paziņojis, ka viņa komandai izdevies saņemt “ļoti interesantas liecības”, taču joprojām esot jautājumi, kurus nepieciešams atbildēt, ziņo “Daily Mail”.

“Ceram, ka Madelēnas Makkenas pazušanas lietu atrisināsim tuvāko mēnešu laikā. Esam gandarīti par atsaucību pēc mūsu centieniem piesaistīt jaunus lieciniekus, taču vēl ir daži jautājumi,” prokurors paudis “The Mirror”.

Madelēnas lieta: Vācijas policija netālu no Hanoveres turpina pārmeklēt zemes pleķi

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners, vēsta ...

gallery icon

Viņš arī piebilda, ka aizdomās turētais - par kādas vecākas kundzes izvarošanu notiesātais un šobrīd ieslodzījumā esošais vācietis Kristians Brekners - tiks nopratināts izmeklēšanas beigās.

foto: AFP/Scanpix
Aizdomās turētais Kristians Brekners, kurš Vācijā jau izcieš cietumsodu par sievietes izvarošanu.

Prokurors arī solīja, ka sabiedrība uzzinās par izmeklēšanas rezultātiem.

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon

Iepriekš Jauns.lv, atsaucoties uz Metro.co.uk, ziņoja, ka Brekners pašlaik atrodas ieslodzījumā Vācijā par 72 gadus vecas amerikānietes izvarošanu 2005. gadā, un, kā tiek apgalvots, ballītes laikā atzinies draugam, ka “zina visu, kas noticis ar Madelēnu”. Ar policiju Brekners runāt par šo konkrēto lietu līdz šim ir atteicies.

Madelēnas ģimene un foto, kā viņa varētu izskatīties patlaban

gallery icon

Joprojām neesot arī pietiekami daudz pierādījumu, lai apsūdzētu 44 gadus veco Brekneru par trīs gadus vecās meitenītes nolaupīšanu, kura 2007. gada maijā pazuda no brīvdienu dzīvokļa “Praia da Luz” Portugālē.

Izmeklēšanas vadītājs gan norāda, ka viņi ir pārliecināti – noziegumu ir pastrādājis Brekners, un viņi to pierādīšot.

Šomēnes mājaslapā findmadeleine.com meitenītes vecāki ierakstījuši, ka viņi “turas pie cerības, lai cik maza tā būtu”, ka atkal ieraudzīs savu meitu. Šogad Madelēnai paliktu 18 gadi.