foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Nožēlojams skats tūristu iemīļotā Šrilankas pludmalē - pie tās jau astoto dienu deg svešs kravas kuģis
Pasaulē
2021. gada 28. maijs, 12:25

Nožēlojams skats tūristu iemīļotā Šrilankas pludmalē - pie tās jau astoto dienu deg svešs kravas kuģis

Jauns.lv

Šrilankas piekrastē jau astoto dienu deg kravas kuģis, piesārņojot ūdeņus un pludmali, kas nu pārklājusies ar eļļu un gružiem, raksta BBC. Attēli ar nožēlojamo skatu tūristu iecienītajā galamērķī Negombo pludmalē valstī raisa dusmas un sašutumu.

Singapūrā reģistrētais kuģis "X-Press Pearl" pārvadā ķīmiskas vielas un kosmētiku. Tas aizdegās pirms astoņām dienām. Ugunsgrēku un tā radītās sekas cenšas likvidēt Šrilankas un Indijas jūras spēki, jo pastāv lielas vides katastrofas draudi.

Katastrofāli skati tūristu iecienītā Šrilankas pludmalē

Šrilankas piekrastē jau astoto dienu deg kravas kuģis, piesārņojot ūdeņus un pludmali, kas nu pārklājusies ar eļļu un gružiem, raksta ...

gallery icon
25

Ja kuģis nogrims, ūdeņos noplūdīs simtiem tonnu naftas.

Glābšanas operāciju traucē musonu vēji.

Naftas piesārņojums būtu milzu trieciens vietējiem iedzīvotājiem ne tikai tāpēc, ka pludmali vairs neapciemotu tūristi, bet arī tāpēc, ka galvenais iztikas avots vietējiem ir tieši zvejniecība.

Šrilankas Jūras vides aizsardzības pārvalde ziņu aģentūrai AFP pavēstījusi, ka kuģa apkalpe jau pirms ienākšanas Šrilankas ūdeņos zinājusi, ka uz kuģa ir slāpekļskābes noplūde. Ja apkalpe būtu attiecīgi rīkojusies, ugunsgrēks būtu novēršams. Amatpersonas ir iesniegušas policijā sūdzību par kuģa kapteini, kurš otrdien tika izglābts kopā ar citiem apkalpes locekļiem.

Singapūras kompānija un kuģa īpašniece "X-Press Shipping" apstiprināja, ka apkalpe ir zinājusi par noplūdi, taču apgalvo, ka gan Katara, gan Indija nav ļāvušas kuģim piestāt tās ūdeņos.

Nu Šrilankas iedzīvotājus sadusmojušas arī ziņas, ka Šrilanka ļāvusi šim kuģim ienākt valsts ūdeņos pēc tam, kad to atraidījušas jau divas citas valstis.

Šobrīd Negombo pludmalē notiek tīrīšanas darbi un, visticamāk, tie ilgs pat vairākus mēnešus. Gadījumā, ja kuģis nogrims, situācija kļūs vēl sarežģītāka.