Pasaulē
2021. gada 24. maijs, 21:19

Aizturētā Protaseviča mātei paziņots, ka viņas dēls smagā stāvoklī atrodas slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas opozīcijas žurnālists Romāns Protasevičs, kuru aizturēja "Ryanair" reisā Minskā, atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī, ziņo "Meduza".

Romāna Protaseviča māte pavēstīja, ka pēc neoficiālas informācijas viņas dēls atrodas kādā no Minskas slimnīcām.

Viņa stāvoklis esot kritisks, vīrietim esot problēmas ar sirdi. Par to viņai paziņojuši labvēļi.

Romāna Protaseviča māte Natālija Protaseviča apstiprināja ziņu par dēla hospitalizāciju sarunā ar baltkrievu televīzijas kanālu "Belsat".

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon
15

Sieviete precizēja, ka saņēmusi šo informāciju no "cilvēkiem no medicīnas aprindām". Vai šī informācija ir patiesa, Natālija nezina, taču norāda, ka dēlam ir problēmas ar sirdi:

"Romānam ir problēmas ar sirdi, tāpēc viņu nepaņēma armijā. Reiz viņam bija pirms infarkta stāvoklis. (..) Ja viņam tur kaut ko izdarīja, tas varēja izprovocēt sirdslēkmi."

Natālija piebilda, ka nezina, kādā slimnīcā varētu atrasties dēls, jo "informācija (par viņa hospitalizēšanu) pārgājusi no vieniem ārstiem pie citiem."

Tikmēr Baltkrievijas Iekšlietu ministrija noraidījusi ziņas par Protaseviča hospitalizāciju, paziņojot, ka viņš atrodas izmeklēšanas izolatorā un nekādas sūdzības par veselības stāvokli no viņa nav saņemtas.

Iepriekš vēstīts, ka Minskā svētdien ceļā no Atēnām uz Viļņu tika nosēdināta aviokompānijas "Ryanair" reisa lidmašīna, kurā atradās Baltkrievijas opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba loceklis, opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs.

Kā "Twitter" kontā paziņojis žurnālists, Cihanouskas padomnieks starptautiskajos jautājumos Franaks Vjačorka, Minskas varas iestādes sagrābušas lidmašīnu, lai vērstu represijas pret Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.