foto: Shutterstock/ Vida Press
Dārgākā šķiršanās krievu gaumē: Putinam pietuvināts oligarhs ar dēlu Londonas tiesā neveiksmīgi cenšas izrēķināties ar bijušo sievu
Tatjana Ahmedova (priekšplānā)
Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 05:38

Dārgākā šķiršanās krievu gaumē: Putinam pietuvināts oligarhs ar dēlu Londonas tiesā neveiksmīgi cenšas izrēķināties ar bijušo sievu

Jauns.lv

Krievu oligarhs Farhads Ahmedovs kopā ar dēlu negodīgā veidā centies maldināt tiesu un panākt, ka viņa bijusī sieva pēc šķiršanās nesaņem pilnīgi neko.

Tiesā noskaidrojies, ka 64 gadus vecais naftas un gāzes magnāts, izmantojot pāra kopīgo dēlu – 27 gadus veco Temūru, centies apslēpt no sievas un Lielbritānijas tiesas savas bagātības.

Ahmedovs nav vēlējies maksāt bijušajai sievai Tatjanai (48) pilnīgi neko. Britu tabloīdos šī nodēvēta par dārgāko 2016.gada šķiršanos. 

foto: Jonathan Buckmaster / Vida Press

Divu bērnu māte iesūdzēja tiesā savu dēlu Temūru par vairāk nekā 70 miljoniem mārciņu, apgalvojot, ka tas veido daļu no viņai piederošajiem 453 miljoniem mārciņu.

Tiesā lemts viņai piešķirt arī piecus miljonus mārciņu vērtu īpašums Maskavā, ko Temūram uzdāvināja tēvs. Summa, kas Tatjanai pienākas no vīra, vēl pilnībā neesot noteikta.

Laulību laikā pāris baudīja neticami greznu dzīvesveidu. Ģimenes īpašumā bija villa 38 miljonu vērtībā, kā arī 27,8 miljonu vērta brīvdienu māja.

Ahmedovs, kura bagātība tiek lēsta 900 miljonu mārciņu apmērā, tika iekļauts ASV Valsts kases departamenta "Putina sarakstā", kur minēti 210 prominenti krievi, kuriem ir ciešas saites ar Kremli.

Ahmedovam pieder 90 miljonu vērta mākslas kolekcija un privātā lidmašīnā par aptuveni 42 miljoniem. 2014.gadā uzņēmējs par 300 miljoniem iegādājās superjahtu "Luna", kas sākotnēji tika būvēta Romānam Abramovičam.

Pēc 20 gadu laulības pāris laulību šķīra. Abiem ir divi kopīgi bērni. Lielbritānijas tiesa lēma, ka bijušajam vīram sievai ir jāizmaksā iespaidīga naudas summa.

Tiesā sieva apgalvoja, ka Temūrs kopā ar tēvu izplānojis, lai viņa nesaņemtu neko, cenšoties bagātības noslēpt vairākos ofšoros.

foto: Ben Cawthra/Sipa USA/ Vida Press
Temūrs Ahmedovs.

Pagājušā gadā Temūrs noliedza visas apsūdzības, taču pēc viņa teiktā tiesā atklājies, ka tēvs labāk redzētu naudu sadegam, nekā nonākam bijušās sievas rokās.

Tiesā norādīts, ka sieva ir kļuvusi par upuri virknei shēmu, kuru mērķis bija padarīt visas bagātības viņai nepieejamas. Tāpat abu dēls Temūrs apsūdzēts melos un vairāku vitāli svarīgu pierādījumu noklusēšanā.

Tiesnesis tāpat piebilda, ka Temūrs ir negodīgs indivīds, kurš darīs visu, lai palīdzētu tēvam, jo ir pilnībā atkarīgs no viņa finansiālā atbalsta.

Tāpat atklājies, ka Temūrs zaudējis 35 miljonus tēva naudas, neveiksmīgi ieguldot līdzekļus akciju darījumos. Tēvs attiecībā pret savu dēlu nav bijis skops – 19 gadu vecumā viņam piešķirts 29 miljonus vērts dzīvoklis Londonas eksluzīvāko dzīvokļu rajonā, viņš ticis pie "Mercedes" džipa par 120 tūkstošiem mārciņu, neierobežotas kredītkartes un vēlāk arī vēl vairākām luksusa klases automašīnām "Rolls Royce".

Dēls tāpat apsūdzējis māti romānos ar diviem vīriešiem, kamēr vēl viņa bijusi laulībā ar Ahmedovu. Kopš vecāku šķiršanās Temūrs ar māti vairs nekontaktējas un tāpat zaudējis kontaktu ar jaunāko brāli Edgaru.