foto: Babushkinsky District Court/TASS
Navaļnijam veiktās asins analīzes liecinot par "nopietnu veselības pasliktināšanos"
Aleksejs Navaļnijs
Pasaulē
2021. gada 16. aprīlis, 16:57

Navaļnijam veiktās asins analīzes liecinot par "nopietnu veselības pasliktināšanos"

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas cietumā Vladimiras apgabalā turpina badastreiku, piektdien sociālajā tīklā "Instagram" pavēstīja, ka viņam veiktās asins analīzes "liecina par nopietnu veselības pasliktināšanos un risku" veselībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lūk, šodien no rīta virs manis stāvēja sieviete pulkvede un sacīja: jūsu asins analīzes liecina par nopietnu veselības pasliktināšanos un risku," pavēstīja opozicionārs.

Cietuma darbinieki ir gatavi ķerties pie viņa piespiedu barošanas "jau tūlīt", ja viņš neatteiksies no badastreika.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Izsakoties par atteikšanos pie viņa laist ārstus, Navaļnijs minēja vēl divus šādas nostājas iemeslus. "Viņi baidās, ka noskaidrosies, ka patlabanējais ekstremitāšu jūtīguma zaudējums var būt saistīts ar indēšanu. To, veco. Vai arī ar kaut kādu jaunu. Es jau nebūšu pārsteigts," atzina politiķis.

Otrs iemesls meklējams apstāklī, ka "cilvēks sistēmai ir vergs", un barot piespiedu kārtā ir vieglāk, nekā pildīt "likumīgās prasības".

Izsakoties par ziņām par viņa labsajūtu, Navaļnijs norādīja, ka viņam reibst galva, tomēr "pagaidām staigā".

Noslēgumā politiķis skaidroja, ka protestē ne tikai par sevi, bet arī "simtiem tūkstošu tādu pašu beztiesisko". "Tikai viņiem nav instagrama, lai tur uzrakstītu," viņš pajokoja.

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon
21

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās