foto: Alexei Druzhinin/TASS
Putins pavēsta: viņa labs paziņa nomira no Covid-19 Latvijas slimnīcā, kur nebija ne zāļu, ne iekārtu
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 26. martā "Krievija - iespēju zeme" sanāksmes laikā.
Pasaulē
2021. gada 26. marts, 14:59

Putins pavēsta: viņa labs paziņa nomira no Covid-19 Latvijas slimnīcā, kur nebija ne zāļu, ne iekārtu

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins organizācijas "Krievija - iespēju zeme" valdes sanāksmes laikā, kas notiek piektdien, 26. martā, paziņojis, ka viņam Latvijā no Covid-19 miris tuvs paziņa un asi nokritizējis veselības aprūpes sistēmu mūsu valstī, ziņo kaimiņvalsts mediji. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viens mans ļoti labs paziņa, mans [bijušais] kolēģis, kurš dzīvoja Latvijā teju visu savu mūžu, saslima ar Covid-19. Un atklājās, ka Latvijas galvenajā infekciju centrā pat nav magnētiskās rezonanses iekārtas," viņš klāstījis. 

Putins arī norādījis, ka ārstu rīcībā bijis vien vecs rentgena aparāts, ar ko nav iespējams noteikt reālos saslimušā plaušu bojājumu apmērus. Slimnīcā pat nebija zāļu, viņš kāpina šausmu stāstu. "Lūk, šāds veselības aprūpes sistēmas organizācijas līmenis," pauž kaimiņvalsts prezidents. 

"Mēs novērojam, ka daudzās valstīs, kuras pretendē uz to, ka tās var saukt par zemēm ar augstu attīstītām veselības aprūpes sistēmām, tāda rezultāta, kāds ir pie mums, nav," sacījis Putins, kurš jau vairākkārt publiski ir klāstījis, cik ļoti rietumvalstis netiek galā cīņā ar vīrusu. 

Putins nenosauca vārdā, kas tas ir par paziņu, tomēr jāatgādina, ka pērn novembrī tapa zināms - Latvijā ar Covid-19 miris Putina draugs un agrākais "Gazprom" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Jevgēņijs Roldugins, kuram pakaļ pat tika atsūtīta Krievijas ārkārtējo situāciju ministrijas par "lidojošo hospitāli" dēvētā "Sukhoi SuperJet" tipa lidmašīna.

Jānorāda, ka neatkarīgie Krievijas mediji daudzkārt ir ziņojuši par situāciju ar Covid-19 izplatību pašā Krievijā, jo īpaši tālāk no valsts administratīvā centra, kur pandēmijas karstumā cilvēki ātro palīdzību gaidījuši dienām.

Vienlaikus Krievijas propagandas dēļ pierobežā gan Latvijā, gan Igaunijā cilvēki baiļojas no rietumos izstrādātajām vakcīnām, bet pieprasa Krievijā radīto "Sputņik V", kas nereti kaimiņvalsts medijos tiek pozicionēts kā vienīgais drošais un efektīvais preparāts, kas šobrīd pieejams. To, ka Krievija nekautrējas lietot dezinformācijas paņēmienus pandēmijas laikā, uzsvēruši gan politiķi, gan pētnieki, gan valstu specdienesti. 

Kur dzīvība karājas mata galā. Reanimācijas nodaļa Stradiņa slimnīcā

gallery icon
72
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās