foto: Ekrānuzņēmums
Navaļnijam cietumā piepeši pasliktinājusies veselība
Sīkākas informācijas par ieslodzīto opozicionāru gan pašlaik nav nedz medijiem, nedz viņa aizstāvjiem.
Pasaulē
2021. gada 24. marts, 16:54

Navaļnijam cietumā piepeši pasliktinājusies veselība

Jauns.lv

Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina skaļākā kritiķa Alekseja Navaļina veselība kolonijā, kurā viņš ievietots pēc nesenā tiesas sprieduma, esot vērā ņemami pasliktinājusies. Par to Latvijā bāzētajam krievu medijam “Meduza.io” izstāstījusi Alekseja Navaļnija advokāte Olga Mihailova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vakar viņam sāka nefunkcionēt kāja. Līdz tam viņam ilgi sāpēja mugura. Piektdien Alekseju izmeklēja vietējais neirologs, pirmdien viņam iedeva divas ibuprofēna [pretsāpju līdzeklis] tabletes, un viss. Viņš, protams, pēc tām nejutās diži labāk," medijam paudusi advokāte.

Mihailova norādījam, ka opozicionāra advokāti šobrīd atrodas netālu no kolonijas, bet iekšā viņus nelaiž, aizbildinoties ar ieslodzījumu vietas režīma nosacījumiem.

Ļaudis Krievijā dodas ārā, lai iedegtu lukturīšus un sveces Navaļnija atbalstam

gallery icon
30

Pēc Alekseja Navaļnija tuva drauga un sabiedrotā Leonīda Volkova domām, ir iespējams, ka viņš šobrīd atrodas cietuma slimnīcā, bet kolonijas administrācija šo faktu slēpj.

Kas zināms par Navaļnija pašreizējo situāciju:

Jauns.lv nesen ziņoja, ka, saskaņā ar Navaļnija advokātu 12. martā pausto, viņš joprojām atrodas Vladimiras apgabalā, Krievijā, kolonijā "IK-2".

Vairāki desmiti valstu ANO Cilvēktiesību padomes sanāksmē 12. martā aicināja Krieviju atbrīvot opozicionāru Alekseju Navaļniju un pieprasījušas izmeklēt pagājušajā gadā notikušo Navaļnija saindēšanu.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Valstu paziņojumā, ko nolasīja Polijas pārstāvis, teikts, ka Krievijas varasiestāžu rīcība attiecībā pret Navaļniju bijusi nepieņemama un politiski motivēta.

Paziņojumu parakstījušas 45 valstis, no kurām vairums ir Eiropas valstis, bet arī ASV, Austrālija, Kanāda un Japāna.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības ir noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa februārī to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

ASV un Eiropas Savienība (ES) ir piemērojušas sankcijas Krievijas pilsoņiem un iestādēm saistībā ar Navaļnija lietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās