foto: Pixabay
Putins prasa atrast cilvēkus, kas protestos iesaista "bērnus"
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 22:46

Putins prasa atrast cilvēkus, kas protestos iesaista "bērnus"

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien pieprasījis policijai atrast cilvēkus, kas it kā mudinājuši bērnus piedalīties nesankcionētajās protesta akcijās pret opozīcijas līdera Aleksaeja Navaļnija aizturēšanu un vēlāko apcietināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzrunājot Iekšlietu ministrijas augstākās amatpersonas, Putins norādīja, ka policijai aktīvāk jānovēro sociālie tīkli un jāizseko tie, kuri "iesaista nepilngadīgos nelikumīgās darbībās".

"Bērnu iesaistīšana nelikumīgās un nesankcionētās ielu akcijās ir likumpārkāpums, un uz to atbilstoši jāreaģē," uzsvēra Kremļa saimnieks.

Pagājušajā mēnesī Krievijas varasiestādes apsūdzēja Navaļnija reģionālo štābu koordinatoru Leonīdu Volkovu par nepilngadīgo kūdīšanu piedalīties nesankcionētās demonstrācijās, par ko viņam saskaņā ar likumu draud trīs gadu ilgs cietumsods.

Volkovs, kurš kopš 2019.gada uzturas ārvalstīs, šīs apsūdzības noraidījis, un arī Lietuva, kur opozicionārs atrodas šobrīd, kategoriski noraidījusi Maskavas prasības viņu aizturēt.

Kā ziņots, Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Navaļnijs lietu, kurā 2014.gadā tika notiesāts par krāpšanos, uzskata par safabricētu, un Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) 2017.gadā atzina, ka "Yves Rocher" lietā par krāpšanos pārkāptas opozicionāra tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu. Navaļnijam tika izmaksāta kompensācija, tomēr Krievijas Augstākā tiesā spriedumu atzina par likumīgu un atteicās to mainīt.

ECT šomēnes pieprasīja Navaļniju atbrīvot, jo saskata prasītāja veselības un dzīvības apdraudējumu. Taču Krievijas valdība noraidīja ECT prasību, nodēvējot to par nelikumīgu jaukšanos Krievijas iekšējās lietās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās