foto: Marina Lystseva/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Armēnijas premjers vīlies Krievijas raķetēs - tās Kalnu Karabahas konflikta laikā nav sprāgušas
Krievijas raķešu kompleksu "Iskander"
Pasaulē
2021. gada 24. februāris, 19:30

Armēnijas premjers vīlies Krievijas raķetēs - tās Kalnu Karabahas konflikta laikā nav sprāgušas

Jauns.lv / LETA

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans kritizējis Krievijas raķešu kompleksu "Iskander" nepilnības, intervijā izdevumam "1in.am" norādot, ka pērn rudenī Kalnu Karabahas konflikta gaitā armēņu puses izmantotās Krievijas raķetes nav sprāgušas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādi viņš komentēja bijušā prezidenta Serža Sargsjana teikto, ka Armēnija varēja izmantot šos raķešu kompleksus.

"Uzskatu, ka viņam būtu jābūt atbildēm uz daudziem jautājumiem, un viņam nevajadzētu uzdot jautājumus, uz kuriem viņš zina atbildes. Bet varbūt viņš atbildēs, kāpēc izšautās raķetes "Iskander" nesprāga vai sprāga tikai par 10%," norādīja premjers.

Artilērijas postījumi Kalnu Karabahas konfliktā

gallery icon
16

Uz žurnālista precizējošo jautājumu, vai tā mēdz būt, premjers sacīja: "Nezinu. Varbūt, 80.gadu ieroči."

Armēnija ir pirmā un pagaidām vienīgā ārvalsts, kas saņēmusi Krievijas raķešu kompleksus "Iskander". Tie tika demonstrēti 2016.gadā Erevānā armijas parādē.

Armēnijas bruņojumā ir četras raķešu iekārtas "Iskander". Iepriekš tika ziņots, ka tās Kalnu Karabahas konflikta gaitā rudenī pielietotas pret Azerbaidžānu.

Kalnu Karabahas iedzīvotāju ikdiena militāro kauju laikā

gallery icon
27

Novembra vidū ģenerālpulkvedis Movsess Akopjans, kas pameta Armēnijas galvenā militārā inspektora amatu, preses konferencē paziņoja, ka armēņu puse kaujās Kalnu Karabahas konfliktā izmantojusi operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander".

""Iskander" kara laikā tika pielietots. Nevaru pateikt, kur," žurnālistiem sacīja Akopjans. Vēlāk medijos parādījās informācija, ka armēņu puse "Iskander" pielietojusi kara pēdējās dienās Šušas pilsētas virzienā.

9.novembrī Armēnija un Azerbaidžāna ar Krievijas atbalstu noslēdza vienošanos par uguns pārtraukšanu Kalnu Karabahas konfliktā, ko Armēnijā daudzi uzskata par kapitulāciju.

Erevānā tūkstoši protestē pret Karabahas vienošanos

gallery icon
28

Vienošanās paredz, ka armēņi zaudē daļu Kalnu Karabahas pamatteritorijas, kā arī visus drošības buferzonas rajonus, kas kopš 90.gadiem atradās armēņu kontrolē.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika. Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekontrolēja Kalnu Karabahu, tā šo armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās