foto: Ekrānuzņēmums
Kremlis Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu par Navaļnija atbrīvošanu nodēvējis par prettiesisku
Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka šāds lēmums ir ļoti nopietns mēģinājums iejaukties iekšējās tiesu lietās.
Pasaulē
2021. gada 18. februāris, 16:29

Kremlis Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu par Navaļnija atbrīvošanu nodēvējis par prettiesisku

Jauns.lv / LETA

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) lēmums par nepieciešamību atbrīvot Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju ir prettiesisks, ceturtdien pavēstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mūsu attieksmi pret šo lēmumu vakar pauda tieslietu ministrs [Konstantīns] Čuičenko. Lēmums ir prettiesisks, tas ir ļoti nopietns mēģinājums iejaukties iekšējās tiesu lietās, kas no mūsu skatu punkta ir nepieļaujami," izsakoties par ECT lēmumu Navaļnija lietā, sacīja Kremļa pārstāvis.

Peskovam tika uzdots jautājums, vai Krievija izskata iespēju izstāties no Eiropas Padomes un vai tā sagaida sankcijas no šīs organizācijas puses.

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon
21

"Atbilde uz citām jūsu jautājum daļām laikam ir negatīva. Nē, mēs netiecamies pēc konfrontācijas," viņš piebilda.

Navaļnijs janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

ECT savu lēmumu pamatojusi ar sava reglamenta 39.pantu par pagaidu tiesiskās aizsardzības līdzekļiem, jo saskata prasītāja veselības un dzīvības apdraudējumu.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Navaļnija advokāte Olga Mihailova sarunā ar aģentūru "Interfax" trešdien norādīja, ka šādu lēmumu ECT esot pieņēmusi pirmo reizi un ka Krievijas varasiestādēm tas jāpilda.

Navaļnijs atrodas apcietinājumā kopš 18.janvāra. Viņš tika aizturēts par 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu.

Navaļnija aizturēšana izraisīja Krievijā plašus protestus, un Rietumu līderi aicinājuši Krieviju atbrīvot opozicionāru.

Februāra sākumā Maskavas Simonovas rajona tiesa tā dēvētājā "Yves Rocher" lietā par krāpšanos aizstāja opozicionāram 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ar reālu cietumsodu.

ECT 2017.gadā atzina, ka "Yves Rocher" lietā par krāpšanos pārkāptas opozicionāra tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu. Navaļnijam tika izmaksāta kompensācija, tomēr Krievijas Augstākā tiesā spriedumu atzina par likumīgu un atteicās to mainīt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās