foto: AFP/Scanpix
Mērs ASV publicē īpaši cietsirdīgu ziņu likteņa varā pamestajiem iedzīvotājiem un atkāpjas no amata
Pasaulē
2021. gada 17. februāris, 22:50

Mērs ASV publicē īpaši cietsirdīgu ziņu likteņa varā pamestajiem iedzīvotājiem un atkāpjas no amata

Jauns.lv

Ar īpaši cietsirdīgu paziņojumu nācis klajā Teksasas štata Kolorādositijas pilsētas mērs Tims Boids. Viņš savā "Facebook" lapā publicējis ierakstu, ka pašreiz ASV postošajā ziemas vētrā "izdzīvos tikai stiprie, bet vājie pazudīs", raksta BBC.

Pilsētas mērs izvēlējies "Facebook" izgāzt dusmas pār cilvēkiem, kuri "raud un ubago".

"Ļaujiet man aizvainot dažu jūtas, kamēr man vēl ir laiks. Noslīkstiet vai peldiet, tā ir jūsu izvēle," viņš dusmojās. "Pilsēta un valsts, vai jebkura cita iestāde, nav jums neko parādā."

Zināms, ka ASV daudzviet šobrīd plosās ziemas vētra. Tās dēļ Teksasā cilvēki jau trešo dienu palikuši bez elektrības un meklē veidus, kā sasildīties, turklāt skaudrajos laikapstākļos bojā gājuši jau vairāk nekā 20 cilvēki. Cilvēki veltījuši skarbu kritiku pakalpojumu sniedzējiem, jo liela daļa nāves gadījumu saistāma ar to, ka cilvēki meklējuši veidus, kā sasildīties, jo vairākas dienas nav atjaunota elektroapgāde.

Sniega vētra plosās ASV austrumu piekrastē

gallery icon

Boids ierakstā norādījis, ka viņam apnikuši cilvēki, kuri meklē veidus, kā šajos apstākļos ubagot. Nosaucot situāciju par "sociālistiskas valdības produktu", viņš mudināja cilvēkus domāt "ārpus kastes" un negaidīt, "kad kāds nāks viņus glābt".

Beigās mērs piebildis, ka "izdzīvos tikai stiprākie, bet vājie pazudīs".

Boids neilgi pēc ieraksta publicēšanas sapratis, ka pāršāvis pār strīpu un atvainojies, vienlaikus paziņojot, ka atkāpjas no amata. "Es negribēju nodarīt pāri vecāka gadagājuma cilvēkiem vai ikvienam, kuram patiešām šobrīd nepieciešama palīdzība," viņš sacīja nākamajā ierakstā. "Es tikai izteicu apgalvojumu, ka tiem cilvēkiem, kuri ir pārāk slinki, lai pieceltos un spētu sevi aizstāvēt, bet ir rīcībspējīgi, nevajadzētu sniegt finansiālu atbalstu."

Sniegs, kura dēļ Ņujorkā tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis

ASV austrumu piekrasti pirmdien skāra spēcīga sniega vētra, kuras dēļ tika atcelti tūkstošiem avioreisu, slēgtas skolas un traucēts vakcinācijas centru ...

gallery icon

Viņš arī paziņojis, ka pēc ieraksta publicēšanas no darba atlaista viņa sieva, kā arī viņa ģimene saņēmusi "naidpilnas ziņas".

Zināms, ka vētras laikā Teksasā mirusi kāda sieviete un meitene. Abas nomira no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, izmantojot automobili siltuma ģenerēšanai.

Ar vētru saistīts ārkārtējais stāvoklis tika izsludināts Teksasā, Alabamā, Oklahomā, Kanzasā, Misisipi un Oregonā. ASV Nacionālais meteoroloģiskais dienests prognozēja, ka ziemas vētra pārvietosies uz ASV ziemeļaustrumiem, bet pēc tam - uz Kanādas austrumiem, bet pirms tam izraisīs stipru snigšanu un sasalstošu lietu Lielo ezeru austrumu daļā un Jaunanglijas štatos.