foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Covid-19 anālās uztriepes tests: Ķīnā ievieš drastiskākas pārbaužu metodes
Pasaulē
2021. gada 1. februāris, 19:05

Covid-19 anālās uztriepes tests: Ķīnā ievieš drastiskākas pārbaužu metodes

Jauns.lv

Mēnešiem ilgs lokdauns, pilnībā slēgta iespēja pamest savu dzīvesvietu un obligātas Covid-19 pārbaudes nakts laikā. Varētu domāt, ka Ķīnas iedzīvotāji jau tā ne mazums piedzīvojuši, lai mazinātu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Taču tagad Ķīnas iedzīvotājiem nāksies saskarties ar vēl kādu nepatīkamu lietu – anālās uztriepes testu, kas būs jāveic visiem, kuri atrodas karantīnā, vēsta "The Washington Post".

Pēdējo dienu laikā Ķīnas plašsaziņu līdzekļos publicēts jauns protokols, kas izraisījis plašas diskusijas un sašutumu. Daži ķīniešu ārsti apgalvo, ka tāda vienkārši ir zinātne.

Tiek apgalvots, ka pacienti, kuri atveseļojas, pēc deguna un rīkles uztriepes noņemšanas uzrādījuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kamēr tests no gremošanas trakta bijis pozitīvs.

Tomēr daudziem tas šķiet pārāk drastisks solis. Ķīnas sociālajā platformā publicēta aptauja, kurā 80 procentu respondentu norādījuši, ka nespētu pieņemt invazīvo metodi.

Ķīnā steidz pabeigt milzīgu Covid-19 karantīnas nometni

Ķīnā steidz pabeigt milzu karantīnas nometni, jo šomēnes izcēlies jauns Covid-19 uzliesmojums un miljoniem cilvēku atrodas stingrā "lokdaunā", vēsta "CNN".

gallery icon
21

Ķīniešu ārsti, kas atbalsta jaunās pārbaudes norāda, ka šīs metodes neērtība nozīmē to, ka to varētu pielietot tikai atsevišķās pacientu grupās, piemēram, karantīnas centros.

"Ja mēs pievienotu anālās uztriepes testu, tas var palielināt inficēto pacientu identificēšanas ātrumu," sacīja Pekinas slimnīcas infekcijas slimību speciālsts Li Tongzeng. "Taču ņemot vērā to, ka anālo uztriepju savākšana nav tik ērta kā no rīkles, šobrīd tikai galvenās grupas, piemēram, karantīnas grupas saņems abus."

Kopš pandēmijas sākuma Ķīna ir bijusi gatava pieņemt dažādus drastiskus mērus, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību.

Lokdauna pirmajās dienās tika aizslēgtas daudzdzīvokļu ēkas, lai apturētu cilvēku pārvietošanos. Cilvēku masveida testēšana Ķīnā notika arī nakts laikā, kad cilvēki stāvēja garās rindās uz ielas, lai veiktu Covid-19 pārbaudi.