foto: AFP/Scanpix
Bijušais ASV prezidenta amata kandidāts Bērnijs Sanderss smej par negaidīto slavu un izdomājis, kā to likt lietā
Vermontas senators Bērnijs Sanderss.
Pasaulē
2021. gada 24. janvāris, 18:33

Bijušais ASV prezidenta amata kandidāts Bērnijs Sanderss smej par negaidīto slavu un izdomājis, kā to likt lietā

Jauns.lv

Pēc šonedēļ Vašingtonā aizvadītās Džo Baidena inaugurācijas ASV prezidenta amatā, lielu popularitāti sociālajos tīklos visā pasaulē izpelnījies Vermontas senators Bērnijs Sanderss, kurš uz ceremoniju bija ieradies zaļā jakā un dūraiņos. Fotogrāfija, kurā redzams, kā viņš sēž sakrustotām rokām, rediģēta visdažādākajās humoristiska rakstura bildēs jeb tā sauktajās mēmēs.

Vermontas senators Bērnijs Sanderss Džo Baidena inaugurācijā

gallery icon
21

Sanderss, kurš arī sākotnēji pats cīnījās par ASV prezidenta amatu, uz notikušo raugās pozitīvi un jau atradis veidu, kā ar savu slavu palīdzēt labdarībai. 

Kā vēsta "Independent", viņš nolēmis fotogrāfiju uzdrukāt uz džemperiem, kurus varēs iegādāties katru par 45 ASV dolāriem (37 eiro). Ienākumi tiks novirzīti pārtikas labdarībai "Meals on Wheels Vermont". 

Senatora lēmums jau izpelnījies uzslavas, amerikāņiem viņa rīcību uzskatot par gudru un drosmīgu soli. 

Sanderss videointervijā "Late Night with Seth Meyers" smejot komentēja brīdi, kad sēdējis sakrustotām rokām: "Es tur vienkārši sēdēju, cenšoties sasildīties. Skatījos apkārt, kas notiek".

Viņš arī pastāstīja, ka cimdus esot uzdāvinājusi kāda skolotāja Džena Elisa. 

Vēlāk sieviete medijiem pauda, ka pēc paziņojuma saņēmusi vairākus tūkstošus e-pastu ar interesi iegādāties šādus pašus cimdus. Tik daudz saražot viņa gan nevarot, turklāt Sandersa cimdi esot unikāli. 

Jāpiebilst, ka mēmes ar Sandersu izplatījušās ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Piemēram, arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajos tīklos jau padalījies ar fotogrāfiju, kuru saņēmis, kā pats teic - "no asprāšiem". 

Tāpat Sanderss iekļauts citās ikdienišķās Latvijas ainiņās. 

ASV kreisais senators Bērnijs Sanderss pērnā gada aprīlī izstājās no cīņas par Demokrātu partijas Baltā nama nomināciju, līdz ar to bijušais viceprezidents Džo Baidens palika vienīgais demokrātu kandidāts un novembrī vēlēšanās cīnījās ar tā brīža prezidentu Donaldu Trampu. Kā zināms, viņš guva uzvaru un 20. janvārī tika iecelts ASV prezidenta amatā.