foto: EPA/Scanpix
Jaunzēlandē apstiprināts divu mēnešu laikā pirmais Covid-19 gadījums ārpus karantīnas centriem
Pasaulē
2021. gada 24. janvāris, 14:59

Jaunzēlandē apstiprināts divu mēnešu laikā pirmais Covid-19 gadījums ārpus karantīnas centriem

LETA

Jaunzēlandē svētdien apstiprināts pirmais Covid-19 gadījums ārpus karantīnas centriem kopš 18.novembra, paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Covid-19 atklāts 56 gadus vecais sievietei, kas atgriezās Jaunzēlandē no Eiropas.

Viņa, līdzīgi ka visi citi iebraucēji, pavadīja 14 dienas karantīnā un divas reizes veica Covid-19 testu, kas abos gadījumos bija negatīvs.

Taču vairākas dienas pēc karantīnas beigām viņai parādījās Covid-19 raksturīgie simptomi un, veicot Covid-19 testu, tas izrādījās pozitīvs.

Sieviete un viņas vīrs vairākas dienas ceļoja pa Jaunzēlandes ziemeļiem, kur apmeklēja aptuveni 30 vietas, pirms viņai tika diagnosticēts Covid-19.

Pašreiz tiek veikta visu saslimušās sievietes kontaktu izsekošana.

Jaunzēlandes veselības ministrs Kriss Hipkinss sacīja, ka vēl ir pāragri izlemt, vai nepieciešams ieviest pilnu vai daļēju karantīnas režīmu.

"Mēs nezinām nedz inficēšanās izcelsmi, nedz paveidu," paziņoja ministrs.

Sieviete atgriezās Jaunzēlandē 30.decembrī. Eiropā viņa bija pavadījusi četrus mēnešus, galvenokārt Spānijā un Nīderlandē. No Oklendas karantīnas viesnīcas viņa tika izlaista 13.janvārī.

Amatpersonas pēta iespēju, vai sieviete varēja inficēties viesnīcā, kur ievēroja pašizolāciju.

Vairāk nekā 600 cilvēki, kuri atradās viesnīcā vienlaikus ar šo sievieti, lūgti pašizolēties un viņiem vēlreiz tiks veikts Covid-19 tests.

Jaunzēlandē šī ir otrā reize, kas iebraucējam konstatēts Covid-19 pēc tam, kad personai divi testi bijuši negatīvi un tā izlaista no karantīnas iestādes.

Augustā Covid-19 tika konstatēts vīrietim, kurš atgriezās no Indijas. Viņš pavadīja noteikto laiku izolācijā un divi testi viņam bija negatīvi. Covid-19 raksturīgie simptomi vīrietim parādījās tikai piecas dienas pēc tam, kad viņš bija izlaists no karantīnas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jaunzēlandē, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz piecus miljonus, inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 1927 cilvēkiem, no kuriem miruši 25.