Pasaulē
2021. gada 20. janvāris, 23:12

Vai viņš tiešām aizmiga? Soctīklu lietotāji spurdz, redzot Bilu Klintonu jaunievēlētā prezidenta runas laikā

Jauns.lv

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens trešdien inaugurācijas ceremonijā pēc svinīgā zvēresta nodošanas uzstājās ar 21 minūti ilgu runu. Sociālo tīklu lietotāji spriež, ka vienam klātesošajam - bijušajam ASV prezidentam Bilam Klintonam - runa šķitusi iemidzinoša.

Amizanto brīdi piefiksējušas kameras.

Video redzams, kā 74 gadus vecais Klintons runu klausās aizvērtām acīm. Pēc brīža viņš tās atver, tomēr nespēj noturēt vaļā un jau atkal šķietami ieslīgst miegam līdzīgā stāvoklī.

Tikmēr viņam blakus sēdošā Hilarija Klintone, tāpat kā citi apkārt esošie, runu klausās daudz entuziastiskāk.

Šo kadru nav palaiduši garām acīgie sociālo tīklu lietotāji.

"Vai jūs redzējāt, kā Bils Klintons gulēja?", "Kāpēc Klintons vienmēr guļ?", "Bils Klintons guļ šajā vēsturiskajā mirklī" - šādi un vēl daudzi citi komentāri ātri vien pārplūdināja "Twitter" laika joslu.

Jānorāda, ka šī nav pirmā reize, kad Klintons pieķerts ļoti nogurušā paskatā. Pirms pārdesmit gadiem Klintons nepārprotami iesnaudies baptistu baznīcā Mārtina Lutera Kinga dzimšanas dienai veltīta pasākuma laikā.

Atpūtinām plakstiņus viņš nofilmēts arī 2004.gadā, kādreizējā ASV prezidenta Ronalda Reigana bēru ceremonijas laikā.

Jāteic, ka 46. ASV prezidenta inaugurācijas ceremonija tiešām bija daudz pieklusinātāka sakarā ar pašreizējo pandēmijas situāciju pasaulē.

Kāds "Twitter" lietotājs atradis senu ierakstu no paša Bila Klintona inaugurācijas ceremonijas. Tolaik skatītāju tūkstošiem uzstājās reperis LL Cool J, un Klintons izskatījās krietni aizrautāks.

Šogad iztrūka lielo skatītāju pūļu un par drošību pasākuma laikā gādāja vairāk nekā 25 000 Nacionālās gvardes karavīru, kas ir vismaz divarpus reizes vairāk nekā iepriekšējās inaugurācijas ceremonijās.

Spilgti kadri no prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonijas 2021.gada 20.janvārī

Trešdien Kapitolijā aizvadīta jaunā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonija. Šī bija 59.prezidenta inaugurācijas ceremonija ASV vēsturē, un Baidens kļuvis ...

gallery icon
44

Inaugurācijas ceremoniju bez Bila Klintona apmeklēja vēl divi kādreizējie ASV prezidenti - Džordžs V. Bušs un Baraks Obama.

Uz Džo Baidena inaugurācijas ceremoniju ierodas bijušie ASV prezidenti

Trešdien uz 46.Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremoniju kopā ar dzīvesbiedrēm ieradušies arī bijušie ASV prezidenti Baraks Obama, Džordžs ...

gallery icon
20

Savā pirmajā runā prezidenta statusā Baidens uzsvēra, ka "demokrātija ir uzvarējusi" un ka, neskatoties uz uzbrukumu Kapitolijam, kuru pirms divām nedēļām sarīkoja līdzšinējā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, varas nodošana notikusi mierīgi.

"Šī ir Amerikas diena. Šī ir demokrātijas diena. Vēstures un cerību, atjaunotnes un apņēmības diena," norādīja jaunais Baltā nama saimnieks.

Lai gan esam "tik tālu nonākuši, mums vēl tālu ejams," piebilda Baidens. Viņš atgādināja, ka valsts piedzīvo "sarežģītus" laikus un ka tai jāpārvar gan Covid-19 pandēmija, gan ekonomikas lejupslīde.

Problēmu pārvarēšanai būs nepieciešams "daudz vairāk par vārdiem, tas prasīs vinetveramāko no visām lietām demokrātijā - vienotību", norādīja ASV jaunais prezidents. Viņš aicināja tautu uz vienotību un solīja būt visu amerikāņu prezidents.