foto: REUTERS/SCANPIX
Navaļnijam liegta piekļuve advokātiem
Navaļnijs "tiesas sēdē" policijas iecirknī Himkos, kur šobrīd ticis aizturēts.
Pasaulē
2021. gada 18. janvāris, 12:42

Navaļnijam liegta piekļuve advokātiem

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam, kurš svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā, liegta piekļuve advokātiem, ziņo Navaļnija pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Navaļnija advokāte Olga Mihailova radiostacijai "Eho Moskvi" atklāja, ka viņai liegts tikties ar savu klientu, kurš tiek turēts policijas iecirknī netālu no lidostas.

Navaļnijs tika aizturēts svētdien Maskavas Šeremetjevas lidostā nepilnu stundu pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

"Mani neielaiž (..) policijas nodaļas ēkā," sacīja Mihailova.

Navaļnija preses preses sekretāre Kira Jarmiša tviterī ziņoja, ka diviem no Navaļnija advokātiem atļauts ieiet policijas ēkā, bet viņiem nav ļauts tikties ar Navaļniju.

Nedaudz vēlāk Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs tviterī pavēstīja, ka šajā policijas nodaļā sākusies tiesas sēde, kurā tiek izskatīts jautājums par to, vai Navaļniju paturēt apcietinājumā.

"Navaļnijs ir Krievijas pilsonis. Viņš tika nelikumīgi aizturēts," šodien tviterī vēstīja Navaļnija dibinātais Pretkorupcijas fonds.

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs  pirmdien notiekošo tiesas sēdi policijas nodaļā, kur tiek izskatīts jautājums par viņa paturēšanu apcietinājumā, nosauca par augstākās pakāpes nelikumību.

Navaļnija preses sekretāres Kiras Jarmišas izplatītā videoierakstā, kas filmēts telpā, kur notiek tiesas sēde, opozicionārs pauž neizpratni par to, kāpēc tiesas sēde notiek policijas nodaļā un kāpēc viņš nav brīdināts, ka tiek vests uz tiesas sēdi.

"Demonstratīvi saplēsuši un izmetuši atkritumos kriminālprocesa kodeksu," saka Navaļnijs.

"Tā ir augstākās pakāpes nelikumība," viņš uzsver.

Navaļnija aizturēšana izsaukusi plašu nosodījumu Rietumos.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs šodien paziņoja, ka starptautiskais nosodījums ir mēģinājums novērst uzmanību no Rietumu iekšējām problēmām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Izskatās, ka Rietumu politiķi saskata tajā iespēju novērst uzmanību no dziļākās krīzes, kurā nonācis liberālais attīstības modelis," sacīja ministrs.

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Krievijas tiesa atzinusi Navaļniju par vainīgu krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā, savukārt opozicionārs šo lietu dēvē par safabricētu.

Navaļnijam pērnā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Kremlis noliedzis, ka būtu saistīts ar Navaļnija saindēšanu, un Krievijas izmeklētāji paziņojuši, ka nav pamata izmeklēšanas sākšanai.