foto: AFP/Scanpix
Grēta Tūnberga atspēlējas Trampam: "Atslābsti, Donald, atslābsti!"
Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga.
Pasaulē
2020. gada 6. novembris, 19:01

Grēta Tūnberga atspēlējas Trampam: "Atslābsti, Donald, atslābsti!"

Jauns.lv

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga atradusi šķietami vispiemērotāko brīdi, kad atspēlēties ASV prezidentam Donaldam Trampam par pērn viņa izteikto viedokli, ka meitenei jāstrādā pie savas dusmu kontroles un jaatslābst. Tagad, Džo Baidenam izvirzoties vadībā ASV prezidenta vēlēšanās, Tramps nācis klajā ar nepamatotiem apgalvojumiem par krāpšanos, uz ko ar paša Trampa vārdiem atbildējusi arī vides aktīviste, ziņo "The Guardian".

"Tik smieklīgi.  Donaldam ir jāstrādā ar savu dusmu kontroles problēmu, tad ar kādu draugu jāaiziet uz vecu labu filmu! Atslābsti, Donald, atslābsti," tā mikroblogošanas vietnē "Twitter" uz Trampa tvītu, ka ir jāpārstāj skaitīšana, atbildējusi Tūnberga. 

Pērn Tramps uzskatīja, ka jaunietes izraudzīšanās par žurnāla "Time" gada cilvēku bija "smieklīga".

Viņš "Twitter" bija ierakstījis šādu tvītu: "Tik smieklīgi. Grētai jāpievēršas savai dusmu kontroles problēmai, tad ar kādu draugu jāaiziet uz vecu labu filmu! Atslābsti, Grēta, atslābsti!"

Jāteic, ka arī toreiz Tūnberga reaģēja uz Trampa tvītu, nomainot aprakstu "Twitter" profilā, sevi raksturojot kā "pusaudzi, kas strādā pie savas dusmu kontroles problēmas."

16 gadus vecā Grēta Tūnberga klimta samitā Ņujorkā pamatīgi norāj pasaules līderus

Zviedrijas klimata aktīviste – 16 gadus vecā Grēta Tūnberga, kopā ar vēl 15 citiem jauniešiem pirmdien, 23. septembrī, Apvienoto Nāciju ...

gallery icon

Jau ziņots, ka ASV prezidents Donalds Tramps pieprasījis pārstāt skaitīt balsis otrdien notikušajās vēlēšanās, bet nav pamatojis, kādēļ tas būtu jādara.

Tāpat viņš pieprasījis, lai visas balsis, kas saņemtas pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, netiek ieskaitītas.

Tramps pret Baidenu. 2020. gada vēlēšanu kampaņu pēdējie metri

gallery icon

Turpinoties balsu skaitīšanai otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās, demokrātu kandidāts Džo Baidens piektdien izvirzījies vadībā Pensilvānijas pavalstī.

Šobrīd Baidens sev jau nodrošinājis vismaz 253 elektoru balsis, un gadījumā, ja viņš uzvar Pensilvānijā, viņam būs jau vairāk nekā galīgai uzvarai nepieciešamās 270 elektoru balsis.

Balsu skaitīšana turpinās un vēlēšanu rezultāts nav izšķirts vēl piecās pavalstīs - Aļaskā, Arizonā, Džordžijā, Nevadā un Ziemeļkarolīnā.