foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Parīzes piepilsētas skolēni par 300 eiro palīdzējuši skolotāja slepkavam
Pasaulē
2020. gada 21. oktobris, 18:41

Parīzes piepilsētas skolēni par 300 eiro palīdzējuši skolotāja slepkavam

Jauns.lv / LETA

Francijas likumsargiem izmeklējot lietu par galvas nociršanu Parīzes piepilsētas skolas vēstures skolotājam, noskaidrojies, ka slepkavam skolotāju palīdzējuši atpazīt skolēni apmaiņā pret 300 līdz 350 eiro, trešdien pavēstīja Francijas terorisma lietu prokurors.

Slepkava 18 gadus vecais čečenu imigrants Abdullahs Anzarovs skolotājam Samuelam Patī Konflānā-Sentonorīnā uzbruka piektdien, kad skolotājs bija ceļā no skolas uz mājām.

Pēc tam, kad skolotājs saviem audzēkņiem sociālo zinību nodarbības laikā bija parādījis islāma pravieša Muhameda karikatūru, pret viņu tīmeklī tika izvērsta naida kampaņa.

Anzarovs daļu summas līdzās skolai iedeva skolēnam, lūdzot identificēt skolotāju, preses konferencē sacīja Žans Fransuā Rikārs.

Citi viņiem pievienojušies, un Anzarovs piedāvājis sadalīt pārējo summu.

Apmaiņā Anzarovs saņēmis Patī raksturojumu no diviem skolēniem, kas palikuši ar viņu divas stundas, gaidot, kad parādīsies skolotājs.

Pārējie devušies prom.

Anzarovs sacījis skolēniem, ka plāno pazemot skolotāju un viņam uzbrukt, kā arī piespiest atvainoties par karikatūru rādīšanu skolēniem.

Divi skolēni, kas palīdzēja slepkavam, ir 14 un 15 gadus veci, un pret viņiem tiks uzsākta kriminālvajāšana, sacīja Rikārs.

Viņi ir septiņu cilvēku vidū, kas tiek apsūdzēti "sazvērestībā pastrādāt teroristisku slepkavību".

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkava zinājis skolotāja vārdu un skolu, bet nav zinājis, kā viņš izskatās, sacīja prokurors.

"Viņš varēja viņu identificēt vienīgi tāpēc, ka viņam palīdzēja skolas skolēni," norādīja Rikārs.

Policija Anzorovu sašāva, un no gūtajiem ievainojumiem viņš vēlāk nomira.

Patī slepkavība šokēja Franciju un atsauca atmiņā pirms pieciem gadiem notikušo islāma radikāļu uzbrukumu satīras žurnāla "Charlie Hebdo" Parīzes redakcijai. Šajā uzbrukumā, ko izprovocēja pravieša Muhameda karikatūru publicēšana, tika nogalināti 12 cilvēki.