foto: ekrānuzņēmums no video
"Man jāatzīst sakāve" - pēc saindēšanās ar "Novičok" izdzīvojušais britu policists pieņēmis smagu lēmumu
Niks Beilijs
Pasaulē
2020. gada 18. oktobris, 13:43

"Man jāatzīst sakāve" - pēc saindēšanās ar "Novičok" izdzīvojušais britu policists pieņēmis smagu lēmumu

Jauns.lv

2018. gada martā Lielbritānijā ar ķīmisko vielu "Novičok" saindētais britu detektīvseržants Niks Beilijs sestdien sociālajos tīklos pavēstījis, ka vairs nav spējīgs strādāt policijā.

Beilijs pirms diviem gadiem nonāca slimnīcā pēc saskares ar nervu reaģentu, izmeklējot uzbrukumu Krievijas bijušajam spiegam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai Anglijas dienvidu pilsētā Solsberi.

Pēc atlabšanas, kas ilgusi vairākus mēnešus, Beilijs šovasar trešo reizi centies atgriezties darbā policijā, kur strādājis 18 pēdējos dzīves gadus. Kā stāsta vīrietis, fiziskā atlabšana noritējusi daudz ātrāk nekā emocionālā.

Sestdien Beilijs paziņojis par smago lēmumu policijas dienestu pamest.

"Pēc 18 policijā pavadītiem gadiem man jāatzīst sakāve un jāpieņem, ka es vairs nespēju darīt šo darbu," viņš raksta "Twitter". "Es gribēju kļūt par policistu kopš pusaudža gadiem. Es nespēju sevi iedomāties, darot ko citu, un tieši tas mani tik ļoti apbēdina. Kā jau liela daļa policistu, esmu piedzīvojis traumas, vardarbību, stresu un bēdas. Mēs ar to tiekam galā, paceļam galvu un turpinām iet uz priekšu, jo tas ir mūsu darbs."

Tomēr, kā atzīst Beilijs, arī viņš ir tikai cilvēks, un 2018. gada notikumi Solsberi uz viņu atstājuši smagu iespaidu. "Lai gan esmu ļoti centies, es zinu, ka šajā vidē vairs neradīšu mieru. Policijas darbs vienmēr paliks manā sirdī un esmu bijis pagodināts strādāt šeit. Esmu pateicīgs par iespējām un atbalstu."

Solsberi policija norobežojusi apkārtni pēc jauna saindēšanās gadījuma

Lielbritānijā sestdienas vakarā savās mājās Eimesberi pilsētā bezsamaņā tika atrasti divi Lielbritānijas pilsoņi - 45 gadus vecs vīrietis un 44 ...

gallery icon

Noslēgumā Beilijs norāda, ka iekšējā "policistu ģimene" tik tiešām pastāv un tas pašreizējo notikumu sakarā ir ļoti svarīgi. "Lepojieties ar to, ko darāt, un atcerieties, ka daudzu cilvēku dzīvēs rodat pozitīvas izmaiņas," viņš raksta. "Tomēr man ir pienācis laiks pārmaiņām." Pie ieraksta viņš norādījis arī mirkļbirku "garīgā veselība ir svarīga".

Detektīvseržants Beilijs 2018.gadā ar "Novičok" saindējās pēc tam, kad pieskārās Skripaļu mājas namdurvīm, uz kurām bija indīgā viela. Viņš bija viens no pirmajiem likumsargiem, kurš ieradās pārbaudīt Skripaļu dzīvesvietu. Bezsamaņā viņš tika nogādāts slimnīcā. Pēc atmošanās Beilijs teica, ka viņa dzīve vairs nekad nebūs tāda kā iepriekš.

Viņa ģimenei nācās meklēt jaunas mājas, jo vīrietis, pašam to nenojaušot, tajās bija ienesis nāvējošo indi. Visa iedzīve bija jāiznīcina.

Saindēšanās laikā Beilijam rādījušās halucinācijas, viņam bija stipra vemšana. Ārstēšanās slimnīcā ilgusi 3 nedēļas. Pēc notikušā vīrieti piemeklējusi depresija.

Britu policija Solsberi parkā meklē "Novičok" pēdas

Sestdien, 21. jūlijā policija rosījās populārajā Solsberi parkā, kur turpinās "Novičok" indēšanas izmeklēšana. Izmeklētāji aizsargtērpos un maskās darbojās Elizabetes dārzos, ...

gallery icon

Jāatgādina, ka 2018. gada 4. martā Lielbritānijā uz soliņa tika atrasts Krievijas un Lielbritānijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija Skripaļa. Britiem izdevās noskaidrot, ka izmantotā inde ir nervus paralizējošā viela “Novičok”. 

Savukārt šī gada 20.augustā ar ķīmisku nervu reaģentu, kas pieder "Novičok" grupai, tika saindēts 44 gadus vecais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon