foto: EPA/Scanpix
Turcijas varasiestādes turpina operācijas pret kurdu partiju, šoreiz aizturēti 19 cilvēki
Tautas demokrātiskās partijas atbalstītāji Stambulā protestē pret amatpersonu aizturēšanu.
Pasaulē
2020. gada 1. oktobris, 14:53

Turcijas varasiestādes turpina operācijas pret kurdu partiju, šoreiz aizturēti 19 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Turcijas varasiestādēm nedēļas laikā veicot jau trešo operāciju pret opozīcijas Tautas demokrātisko partiju (HDP), kas iestājas par kurdu tiesībām, aizturēti 19 cilvēki, arī vairākas HDP amatpersonas, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Aizturēto vidū ir Turcijas austrumu pilsētas Karsas līdzmērs Ševina Aladža un citas HDP amatpersonas.

Policija veikusi kratīšanu Karsas domē.

Prokuratūra aizturētos apsūdz sakaros ar kurdu bruņoto separātistu grupējumu Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), kā arī šī grupējuma propagandas izplatīšanā.

Vairāki HDP politiķi, arī otrs Karsas līdzmērs Aihans Bilgens, tika aizturēti piektdien aizdomās par saistību ar 2014.gada kurdu nemieriem.

Trešdien Turcijas kurdu reģiona lielākajā pilsētā Dijarbakirā tika aizturēti 14 ar HDP saistītas organizācijas biedri.

Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana valdības represijas pret HDP ilgst vairākus gadus. Ankara HDP apsūdz saitēs ar PKK, apsūdzības celtas tūkstošiem HDP biedru un dažiem līderiem.

HDP apsūdzības noraida.

Kopš 2019.gada pašvaldību vēlēšanām vairāk nekā pusē no 65 pašvaldībām, kur uzvarēja HDP, mēri ir aizstāti ar ieceltiem administratoriem.

Divi bijušie HDP līdzpriekšsēdētāji apsūdzēti terorismā un kopš 2016.gada ieslodzīti cietumos. Saitēs ar PKK un terorisma atbalstīšanā apsūdzēti vairāki prominenti HDP biedri.